-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Josef Newgarden segrar i Texas!

Scott McLaughlin ledde 168 av de 248 varven men i sista kurvan på sista varvet lyckades stallkamraten Josef Newgarden passera på yttern och ta segern med ynka 6 hundradelar med Marcus Eriksson enbart 1,3 sekunder efter på en 3e plats.
Newgardens seger blev även den 600ade segern för Team Penske. 

“Jag var fly förbannad i bilen pga all trafik som vi fastnade i hela tiden” sa Newgarden efter loppet. “Precis när vi som mest behövde den så hjälpte faktiskt trafiken oss för en gångs skull och jag kunde precis innan mållinjen passera McLaughlin. Jag hatar att göra så mot en teamkamrat men jag gav allt precis som han gjorde.” 

“ 2a plats är ett bra resultat, och vi ledde en hel massa varv, men ska man förlora en seger så är det bättre att göra det till en stallkamrat än någon annan.”  Säger McLaughlin efter loppet. “ I slutet av dagen har vi bevisat att vi är med och vi har lärt oss en hel massa under loppet, att förlora svider men vi kan känna oss ganska nöjda ändå och ta nya tag i nästa lopp” 

Marcus Eriksson som efter ett ganska klent kval startade i 7e startled, lyckades redan i den inledande delen av loppet plockade en hel del placeringar och lyckades tack vare en enastående körning och mycket bra depåstopp kämpa sig upp i ledningen som han höll under 10 varv. Efter det slutliga depåstoppet låg Marcus länge och krigade med Rinus Veekay och Josef Newgarden om 2a och 3e plats men lyckades hänga av Veekay med bara 40 varv kvar till mål. Marcus föll tillbaka något under de sista 20 varven pga trafiken men höll en ohotad 3e plats över mållinjen. 

Felix Rosenqvist som startade från pole, ledde ut på det första varvet men på varv två dök McLaughlin förbi Felix på utsidan av kurva fyra. Efter ett riktigt dåligt andra depåstopp för båda Mclarenbilarna tappade Felix flera sekunder i depån när han gled för långt i depåboxen och kom ut som 14e bil Felix stallkamrat Pato O’vward hade även han en riktigt dålig dag och lyckades köra över en av mekanikerna och tvingades starta sist i omstarten men lyckades trots allt klara en 15e plats i loppet. På varv 138 gick 3 bilar i muren och Felix som klarade sig från kraschen, började under följande gulflaggsituation, känna en skakning i bilen som vid depåstoppet visade sig vara en trasig drivaxel och Felix dag fick ett tragiskt slut i depån. 

Nästa lopp körs den 8-10 April, Acura Grand Prix of Long Beach.

Xpel 375 top 5:

1. Josef Newgarden
2. Scott McLaughlin
3. Marcus Eriksson
4. Will Power
5. Scott Dixon. 

21. Felix Rosenqvist. 

Text: Robban Strandberg
Foto: Penske Entertainment / Joe Skibinski

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna