-2 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Kan Verstappen säkra VM-titeln i Saudiarabien?

Två lopp återstår i årets mycket spännande Formel 1-VM. Men vilka är förutsättningarna inför loppet i Jedda, Saudiarabien?

DOHA, QATAR – NOVEMBER 21: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage before the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 21, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202111210535 // Usage for editorial use only //

Max Verstappen leder just VM med 351,5 poäng, före Lewis Hamilton på 343,5. Max har alltså ett försprång på 8 poäng. Det innebär att om Max Verstappen vinner tävlingen och sätter tävlingens snabbaste varv, och Lewis samtidgt kommer på plats 6 eller sämre, så är saken klar inför finalen i Abu Dhabi. Detsamma gäller om Max vinner utan snabbaste varv och Lewis kommer sjua eller sämre.

Det kan räcka med en andraplats också, om Lewis inte tar poäng, eller i kombination med snabbaste varv om Lewis hamnar på tionde plats.

Om vi ser på det omvända, att Lewis vinner och tar snabbaste varv med Max på andraplats, så skulle vi kunna ha den situationen att förarna ligger på exakt samma poäng, 369,5, inför finalen.

Lewis Hamilton har visat på fenomenal form senaste tiden och uppvisningen i Brasilien ligger fortfarande färskt i minnet. Så även om Max har chansen, och säkerligen kommer att slå dubbelknut på sig själv för att försöka avgöra i Jedda, så är min gissning att mästerskapet i allra högsta grad kommer att leva när vi kommer till finalen i Abu Dhabi!

Text: Christer Hägglund
Foto: Mark Thompson/Getty Images (Red Bull Content Pool)

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna