20 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Kjula Dragway laddar för säsongspremiär

Dags att köra igång Mälardalen Open 2022, förberedelserna inför säsongen är i full gång och anmälan är öppen sedan en tid tillbaka. I skrivande stund är det 80 team anmälda

Säsongen 2021 var lite av en succé för Kjula trots pandemi och en rejäl omdaning av banan då start och depå flyttades till motsatta banänden på Eskilstuna flygplats. Enormt mycket arbete utfördes av arrangören inför och under detta första år, vilket resulterade i en lapp på luckan och maxtaket gällande antal team nåddes inför sista race helgen 2021.

Nu är det dags igen att köra igång Mälardalen Open 2022. Förberedelserna inför säsongen är i full gång och anmälan är öppen sedan en tid tillbaka. I skrivande stund är det 80 team anmälda och fler kommer det troligen att bli när väderapparnas skakiga prognoser visar att solen kommer skina över Kjula den 28-29 maj.

Några nya klasser har tillkommit sedan sist, bland annat 440 Outlaw och modified Street.
Utöver Mälardalen Open serien är det även deltävling nummer två för Doorslammer Tour/Bike battle 2022. Deltävling ett i denna serie körs redan 14-15 maj på Malmö Raceway.

En del förbättringar är på gång gällande insläpp för både team och publik. Teamen tas in via gamla entrén under fredagen, då majoriteten av de tävlande brukar dyka upp. Publiken kommer plockas in ett grindhål tidigare för att undvika långa köer efter den trånga grusvägen. Sen är det ju inga publik restriktioner i vägen detta år vilket borgar för att de som vill se fantastisk racing på plats inte behöver vara oroliga för att mötas av en skylt med de fruktade ordet fullsatt. Det finns gott om plats för publiken och det enda man behöver ta med sig är ett glatt humör och kanske en skön stol att sitta i. Som vanligt är det öppen depå och fritt fram att strosa runt och bara avnjuta den välkomnande atmosfär som brukar råda på Kjula Dragway.

Anmälan till årets första race stänger vid midnatt den 22 maj. Kommer reservlistan att behöva plockas fram redan på första race helgen? Det vet vi om någon vecka.

Mer information hittar ni på www.kjuladragway.com

Text & Bilder: Henrik Lindberg

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna