17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Kjula Dragway redo för Mälardalen Open 18

Helgen den 29–30 juni är det dags för den andra deltävlingen för säsongen i form av Mälardalen Open 18 på Kjula Dragway. Norra banänden av Eskilstuna flygplats förvandlas till en dragracing-oas, där entusiaster från hela Sverige och några nordiska grannländer samlas för två dagar fyllda med action.

Spänningen kommer vara topp när förare från de olika klasserna, allt ifrån JR dragster till Pro Street och många med SM-status, tunar sina maskiner för att tävla om topplaceringar, mästerskapspoäng och säkerligen ett och annat personbästa. I dragracing kan varje hundradel vara avgörande och det är många parametrar som måste stämma för den där pangrepan man jagar ska sitta.

Med hela 110 förare på startlistan, trots konkurrerande tävlingar i Piteå och Hudiksvall, är det uppenbart att detta blir en helg full av däckrök och adrenalinkickar. Det är ju ingen vild gissning att det kommer bli rejält mycket körning för deltagarna under helgen. Så länge det inte inträffar några större incidenter eller att vädergudarna tänker sig att sätta stopp, så lär nivån i bränslebehållarna  minska markant under helgen. Inte ovanligt med upp till 5-6 kvalrepor under en helg på Kjula. Skulle man dessutom åka ut tidigt i elimineringarna så kan man fortsätta köra i  test ‘n’ tune.

Under hela midsommarhelgen har det jobbats hårt bakom kulisserna med banan och anläggningen, och det ryktas om att starten har flyttats något för att maximera greppet när granen slår om till grönt.

Som besökare kan du se fram emot en helg fylld med högoktanig racing och en fantastisk atmosfär – något som Kjula är känt för. Tävlingarna börjar tidigt på lördagsmorgonen och kulminerar med finalerna på söndag eftermiddag. Missa inte chansen att uppleva svensk dragracing när den är som bäst.

För att spana in anmälningslistan beger man sig till www.dragracing.eu och klickar in sig på fliken events.

För info om tävlingen styr man webbläsaren till www.kjuladragway.com

Text: Henrik Lindberg
Foto: Henrik Lindberg

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna