-0 C
Sundsvall
lördag, februari 17, 2024

Klart för Rally-SM

Det blir ett SM i rally 2021, enligt ett beslut från berörda parter inom förbundet!

Det står klart sedan arrangörerna, SRM, rallyutskottet samt Svensk Bilsports VD Anna Nordkvist träffats med just en återstart av Rally-SM på agendan.

Återstarten gäller skogssträckor och dessa klassas som ej inhägnat område omfattas av de nya restriktionerna som började gälla 1 juni endast om publik bjuds in. För idrottstävlinga utomhus är antalet utövare som får befinna sig samtidigt i start-, tävlings- och målområde 150 deltagare.

– För att myndigheterna ska klassa in oss i rätt led ska vi träffas i ett samordningsmöte med polis och Länsstyrelse. Vi kommer med bästa laguppställningen för att reda ut var vi i rally hör hemma, är vi en offentlig tillställning eller ej eller tillhör vi väg-, vatten- och skog? Dialogen med polis, myndighet och smittskydd är helt avgörande men det är positivt med de nya restriktionerna där vi nu ser att vi kan återstarta rally på ”öppen bana, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport till sbf.se.

– Vi kommer under höstens traditionella Rally-SM ta vårt ansvar att minska smittspridningen. Anmälan kommer att göras i möjligaste mån digital, besiktningen kommer att ske i respektive serviceruta. På serviceplatsen kommer endast behöriga in på och vi sätter ett maxtak på två mekaniker per tävlande och munskyddskrav på samtliga. Pandemihanteringsplan har tagits fram för arrangörerna. Det kan bli förändringar i ovan också, beroende på smittspridningen efter sommaren, berättar Anders Martinsson vd på Svenska RallyMästerskapen.

Lättnaderna ovan gäller från 1 juni, och det har dessutom meddelats ytterligare lättnader till 1 juli då arrangemang utomhus tillåts med 600 deltagare, 15 juli då man tar bort regleringen om hur många personer som får vistas i inom- och utomhusmiljöer och i september planeras deltagarbegränsningen att tas bort för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Tävlingskalender traditionella Rally-SM 2021:
Killingen 14 augusti
SSR 27 – 28 augusti
Snapphanerallyt 10 – 11 september
Göhlins Skilling 500 24 – 25 september

Text: Christer Hägglund
Foto:

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna