15 C
Sundsvall
söndag, juli 7, 2024

Linus Lundqvist kör Daytona 24-timmars

Linus Lundqvist kommer att inleda racingsäsongen 2022 med en återkomst till USA:s största långlopp, Daytona 24-timmars, senare den här månaden.

Lundqvist ställde upp i den amerikanska motorklassikern – formellt betitlad Rolex 24 At Daytona – för första gången 2019, och är nu tillbaka för en andra start i en färsk satsning med Florida-baserade Alegra Motorsports i en Mercedes-AMG GT3 Evo.
 
Den 22-årige Tyresö-sonen tar plats i en fyra man stark föraruppställning, som också inkluderar den regerande DTM-mästaren Maximilian Götz (GER) samt de båda ordinarie Alegra Motorsports-förarna Michael de Quesada (USA) och Daniel Morad (CAN).
 
– Det ska bli grymt kul att komma tillbaka till Daytona, och jag vill verkligen tacka Alegra Motorsports för den här chansen, säger Linus Lundqvist. Vi har en stark föraruppställning och jag har hört mycket gott om Mercedes-bilen, även om jag själv inte har kört den än. Jag är riktigt laddad inför Daytona; året kunde inte börja bättre än så här!

Daytona 24-timmars är det mest prestigefyllda långloppet i USA, och utgör samtidigt den första deltävlingen i det amerikanska sportvagnsmästerskapet IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Alegra Motorsports-kvartetten kommer att tävla i den konkurrenskraftiga och numerärt största klassen GTD, i vilken teamet också tog hem segern på Daytona 2017.
 
– 2021 var vår första säsong med Mercedes-AMG GT3 Evon, och vi lärde oss massor, säger teamchefen Tony Ditto. Det var tuff racing med vassa armbågar, och det gav oss chansen att lära oss allt om varje del av bilen. Det kommer att gynna oss under 2022. Det känns extra kul att kunna välkomna Maximilian och Linus till vår line-up för Daytona bredvid Daniel och Michael. Vi har mycket segervana i bilen i år.   

2022 års upplaga av Rolex 24 At Daytona äger rum den 29-30 januari på Daytona International Speedway i Florida, USA, och markerar 60-årsjubileet av den världsberömda tävlingen. Förberedelserna inleds traditionsenligt med testdagarna Roar Before the Rolex 24 den 21-23 januari.

Linus Lundqvist, som slutade trea totalt under en stark debutsäsong i INDYCAR-seriens supportklass Indy Lights förra året, kommer inom kort att presentera ytterligare information beträffande säsongen 2022. 


linuslundqvistracing.se

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna