9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Marcus Ericsson till Andretti 2024

Marcus Ericsson har bekräftats som Andretti Autosports nyaste IndyCar-förare. Indianapolis 500-vinnaren 2022 kommer att ansluta till teamet i slutet av säsongen på ett nytt flerårskontrakt.

Indy 500-vinnaren och kumlasonen Marcus Ericsson ansluter sig till ett team med förare som  Colton Herta och Kyle Kirkwood, båda är ute efter sina första segrar på ovalen så teamet hoppas på att Marcus ska kunna bidra med sin erfarenhet från de senaste två årens indyframgångar.

“Som alla andra har vi följt Marcus framgångar i NTT IndyCar Series och varit imponerade över hur snabbt han visade att han hörde hemma bland de främsta i vad som förmodligen är det mest konkurrenskraftiga IndyCar-fältet någonsin,” säger teamägaren Michael Andretti.

“Det är ingen hemlighet att vi vill vinna tävlingar och mästerskap och för att göra det behöver vi förare som Marcus som har den naturliga talangen och den målmedvetna drivkraften. Vi är glada över den vinnarmentalitet som Marcus för med sig och jag är ivrig att se vad nästa säsong har i beredskap för oss.”

Michael Andretti

Ericsson som länge har sagt att han tycker att, med tanke på hans meriter, går från att vara en sk “pay driver” till en avlönad förare i teamet. Många team har visat intresse för Marcus som pga sitt kontrakt har förhindrats från att prata med andra team. 

“Jag är väldigt glad och stolt över att köra för Andretti Autosport nästa säsong,” sa Ericsson. “Andretti är ett av de mest legendariska namnen inom motorsport, så det är definitivt en dröm som går i uppfyllelse för mig att gå med i det här teamet. Jag vill tacka Michael och Dan för att de litar på mig och jag kan inte vänta med att lära känna alla i organisationen. Det är ett mycket spännande nytt kapitel i min karriär och jag ser verkligen fram emot att börja arbeta för att uppnå våra mål tillsammans. Vi har spännande tider framför oss och jag är tacksam för den här möjligheten.”

Vem tar Marcus plats i CGR?
Spekulationerna har varit många och stundtals ganska underhållande, allt från Harvey, Malukas, Rosenqvist´s comeback i teamet, till nya talanger från feederserien indy NXT.
Min gissning är att Marcus ersätts av en annan svensk talang, nämligen Linus Lundqvist.  Med detta har vi 2 av 4 bekräftade svenskar till nästa år.
🗹 Marcus till Andretti
🗹 Blomqvist till MSR
☐ Felix till MSR
☐ Linus till CGR

Text: Robban Strandberg
Bild:Penske Entertainment: Chris Owens

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna