12 C
Sundsvall
tisdag, september 5, 2023

Martin Frejd: ”Banan i Sundsvall var väldigt utmanade”

Det var en tävling som verkligen sätter sig kvar i minnet, dels för de som hade oturen att hälsa för hårt på muren. Men också en minnesvärd tävling för de som till slut hamnade på pallen.

Allra högst upp på pallen så kom Martin Frejd, efter en tuff kvalgenomgång där Martin inte riktigt hade bilen så som han ville, till att ta hem deltävling 2

– Jo men själva tävlingen gick ju kanon! Vi monterade ny bakvagn och stötdämpare inför denna tävling och hann inte med att testa ordentligt innan. Så det tog ett tag innan jag kom in i körningen och hittade zonerna. Kvalet gick inget vidare för mig då första repan var på blött underlag, och fästet i banan var annorlunda. Andra gick lite bättre och vi kvalade in på en 28:e plats, sade Martin efter tävlingen.

Vi passade på och fråga om denna deltävling gav honom några ideér om förändringar på bilen, eller om den nu är ungefär där de vill ha den?

– Just nu är vi ganska nöjda med bilen och vi blir mer och mer självsäkra i hur bilen beter sig. Vi kommer att gjuta lite nya delar till bilen så den ser fräsch ut inför SDC i Hultsfred, säger Martin

Vad tyckte Martin om banan då, det var flertalet förare som hade bekymmer med den tekniska banan i Sundsvall.

– Banan här i Sundsvall var väldigt utmanade och krävde mycket av föraren. Tyckte det var en rolig slinga som verkligen satte förarna på prov.

Nästa deltävling är ju i Hultsfred den 30-31 juli, hur är tankarna kring den deltävlingen?

– Vi är här för att vinna så vi kommer ge allt för att stå på toppen där! Säger Martin, och avslutar med: Stort tack till mina sponsorer och team: @smulan_95 @mfvby @skoglundlinus @vimmerby_prefabbetong @link_ecu @blomsmx_ @hjalteperformance #bmsupport @evok3.performance @dackservicekinda #swestål @nitinsrekond @verktygsstallet @extreme.performance.tyres #autolackvimmerby @goatfuels @tenacimotorsport @speedingnu @grollsvimmerby

Vi tackar Martin Frejd för pratstunden, och önskar honom och teamet lycka till med säsongen. En sak är säker, Martin kan klart vara med och kämpa om en pallplats i SM-serien.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Henrik Andersson

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna