14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

McLaren blir majoritetsägare i Arrow McLaren SP indycar team

Vilka McLaren är, och vad dem sysslar med känner nog de flesta till. Men det kanske inte är fullt lika många som vet att dem är delägare i ett indycar team.

Indycar teamet i fråga har namnet Arrow McLaren SP, och de har kört med två bilar under denna säsong, Fredrik Rosenqvist är en av förarna som har kämpat med teamet under 2021.

Nu kommer nyheten att McLaren går in och köper upp större delen av teamet och blir därmed majoritetsägare, avtalet som nyligen klubbades igen ger McLaren 75% ägardel i Arrow McLaren SP.

Ledningen kommer att bestå av Sam Schmidt, Ric Peterson, McLaren Racing CEO Zak Brown blir ordförande, medans Taylor Kiel blir Teamchef av Arrow McLaren SP indycar team.

Deras sikte är klart – Titlar i NTT Indycar Series och vinst på Indy 500, så man går ut med högt uppställda mål. Däremot så har man visat med teamet under säsongen att man är konkurranskraftig.

Patoi O’ward som är Felix Rosenqvists teamkamrat slutade på tredje plats och visade på bra jämnhet under den gångna säsongen, Felix hade inte en bra säsong utan vill nog glömma 2021 och gå vidare.

Text: Henrik Andersson
Bild: Indycar.com Media

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna