14 C
Sundsvall
fredag, juli 12, 2024

Newgarden före Sato på den andra dagen av Indy 500-testen.

Den tvåfaldig IndyCar-mästare Josef Newgarden toppade den andra testdagen på Indianapolis Motor Speedway

Josef Newgarden – Foto: Chris Owens/Indycar.com

Newgarden var före en trio av Indianapolis 500-vinnare, Takuma Sato, Juan Pablo Montoya och Scott Dixon.

Newgardens toppfart på 226.819 mph var 2.392 mph snabbare än den snabbaste tiden på torsdagen ( 224.427 mph uppnådd av Sebastien Bourdais i sin “rookies and refreshers session”). Graham Rahal och Will Power var de första att nå 225 mph-gruppen runt den 2,5 mile långa banan, men detta toppades av Newgardens 39.6792-varv.

“Det var en ganska bra dag”, säger Newgarden.

”Jag var nöjd med bilen. Jag tror att vi fortfarande behöver lite arbete, Men som det ser ut just nu så är vi på rätt spår.”

“Självklart är det en massa nya delar och andra skillnader mot förra året, just nu håller vi på att utvärdera vad vi måste fokusera på för att förbättra under kommande veckor men jag är rätt nöjd på hur resultatet ser ut än så länge.”

Senare under dagen anslöts han av den tvåfaldige indysegraren Montoya, som gör sin come back till IMS för första gången sedan 2017 i Arrow McLaren SP tredje bil. De båda fick slutligen även sällskap av den försvarande mästaren Sato som med endast 0.0742 efter Newgardens tid klev in på en 2a plats.

2020 års mästersapssegrare och, Indy-vinnaren 2008, Scott Dixon satte 4e snabbaste tid under dagen, enbart 0.0464 före 5e placerade Graham Rahal. Rahal satte dagens snabbaste varvtid utan draghjälp med 221.949mp/h och Penske’s rookie Scott McLaughlin satte dagens 2a snabbaste tid i kategorin. McLaughlin som med sina 195 varv var den förare som fick mest sätestid och nästan klarade av en full racedistans under dagens test.

“Jag älskar det här stället!” Säger McLaughlin.

“Jag gillar verkligen att träna i Texas och vara här. Jag trodde att det kunde vara något liknande som förra testet, men ingenting förbereder dig för den här platsen. Känslan av hastighet, att höra vinden, hitta rätt linje in i kurvorna och placera sig rätt på bankingen, jag kan inte föreställa mig hur det är när läktarna är fullpackade med 250.000 fans. “Det finns ingen plats som den och jag är så glad att få vara en del av den.” 

Scott McLaughlin – Foto: Chris Owens/Indycar.com

Heja Sverige? 

De båda svenskarna hade en något medelmåttig testdag rent placeringsmässigt med Felix Rosenqvist med en 16e bästa tid med 223,973mp/h och 126 varv och Marcus Ericsson ganska långt ner i listan på en 28e plats och en hastighet på 222.135 och 188 körda varv.

Dagen har gått bra och jag hade en skapligt bra bil under största delen av dagen säger Felix Rosenqvist 

“Vi tappade lite fart mot slutet av dagen när vi körde i mycket trafik, bilen blev något understyrd men vi fick möjligheten att testa en hel del saker som är bra för teamet. Testdagar som dom här ger hela teamet möjligheten att finslipa alla detaljer, Vi kommer att vara tillbaka ganska snart för fler tester men det va riktigt kul att vara tillbaka på IMS igen.”

Arrow McLaren SP’s teamchef Taylor Kiel säger avslutningsvis

”Varje gång du får möjligheten att köra på Indianapolis Motor Speedway måste du dra nytta av det. Teamet gjorde ett riktigt bra jobb med att se till att vi maximerade hela tiden tillgänglig och jag är väldigt nöjd med det vi uppnådde under dagen. Jag tror att vi är bättre förberedd nu än för 48 timmar sedan, vilket är bra. Bilarna ser bra ut, de är snabba och jag tror att vi är på ett bra ställe att börja maj månad. ”

Tider från testet:

Text: Robban Strandberg
Foto: Chris Owens/Indycar.com

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna