-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Blandade resultat för svenskarna i Sanremo

Det är lite blanda och ge för svenskarna som just nu befinner sig i Italien för Rallye Sanremo.

Oliver Solberg, nu åter tillsammans med co-drivern Aaron Johnston i en Hyundai i20 R5, glödhet efter första starten i WRC i Arctic Rally i Finland, började med en trettondeplats på första specialsträckan. Den andra, San Bartolomeo 1 om 11,7 km, passade Solberg bättre som knep en fjärdeplats och därmed lyfte sig till sjätte totalt i RC2-klassen. På SS3 tog dock rallyt slut för Solber. Han kom lite långt ut i en kurva och stötte i och verkar ha tappat ett hjul. En 38:e plats på sträckan och fritt fall i den totala resultatlistan.

För Tom Krisensson och co-drivern David Arhusiander, ser det lite ljusare ut. Paret tävlar i RC3-klassen och har lyckats ta sträcksegrarna i klassen i alla de tre första specialsträckorna och har såklart också då totalledningen i klassen. Kristensson kör en Ford Fiesta Rally3.

Förutom de två svenskarna tävlar även finländaren Eerik Pietarinen med co-driver Antti Linnaketo i ett startfält som annars totalt domineras av italienare och fransmän.

Text: Christer Hägglund
Foto: Andre Lavadinho – Michelin Motorsport Rally (CC BY-NC-ND 2.0)

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna