17 C
Sundsvall
lördag, juni 29, 2024

Nitroz satsar och utvecklar verksamheten

Nitroz är en licens- och försäkringsgivare som är känd för många som rört sig inom dragracing. I ett pressmeddelande berättar Nitroz och Lelle Olsson om framtiden.

Vid årsskiftet till 2022 inledde Nitroz Motorsports ett fortlöpande organisatoriskt regel- och säkerhetssamarbete med sina anslutna motorklubbar. Det här var helt enkelt ett väntat steg för den växande organisationen.

–Vi har ett gediget regelverk, men vi strävar alltid efter att utvecklas och hjälpa teamen att följa gällande samt nya regler. De senaste veckorna har vi börjat samarbeta med besiktningsmän samt rådgivande besiktningsmän som kommer att finnas där för alla förares frågor inom sina specifika geografiska områden, säger Lelle Olsson på Nitroz Motorsports i pressmeddelandet.

Vidare berättas det att det kommer att finnas besiktningsmän för Skåne, Västergötland, Östergötland, Stockholm samt Södermanland och vidare uppåt i landet. Planen är att när allt är klart så kommer det att finnas besiktningsmän för samtliga län utefter vårt avlånga land.

Under hela byggprocessen är det viktigt att byggaren vet vilka säkerhetskrav som finns och vem de ska vända sig till så snart de har frågor.

–Vi vill förhindra att byggare inte kan avsluta sina projekt bara för att de har börjat i fel ände, säger Lelle.

Det finns redan en person som kommer att ta hand om junior dragster reglerna över hela landet. Dessutom kommer det att finnas ett fullgott reglemente för samtliga motorcykelklasser till våren 2022.

–Nitroz är etablerat och jag känner att klubbarna verkligen hänger på. Trycket ökar och vår organisation måste hänga med. Det här är framtiden helt enkelt, säger Lelle Olsson.

Text: Christer Hägglund
Källa: Pressmeddelande
Foto: Chris Adolfsson

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna