-1 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Oliver Söderström 3a i Valencia!

Lamborghini Super Trofeo Europe är med 48 vrålande V10 en av Europas coolaste racing serier med extrem tight racing och förarna pressar verkligen körningen till sin gräns. Oliver Söderström som vi skrivit om tidigare kör tillsammans med sin danska teamkompis Largim Ali första året i serien och har gjort extremt stora avtryck i serien med bra resultat trots att det är ett av dem absolut tuffaste säsongerna någonsin med extremt rutinerade förare som vunnit serien förr.

Säsongen började på Paul Richard i följt av Spa och Nürburgring och nu näst sista tävlingen Valencia i Spanien där dem tog sin första pallplats efter en fruktansvärt dramatisk helg.

Helgen började med extrema mängder regn innan första testet men var blött på banan och några minuter in blev det rödflagg pga 2 avåkningar som dem fick laga ett räcke och det resten av passet blev inställt, Oliver var på sitt attack varv när det rödflaggades så blev P28 i kvalet för race 1 vilket kändes surt att inte få någon tid eftersom han var P3 på träningarna. Kvalet för race 2 var förhållandena väldigt bra och Largim kvalade P3.

Race 1 blev en hård kamp där alla ville ta igen sina kvaltider. Oliver tog sig upp från P28 till P16 och extremt bra timing med depåstopp tog dem 5 placeringar. Och Largim tog sig i mål som P6, vilket innebär att dem plockade 22 placeringar på ett race.

Race 2 var dem mer taggade är någonsin. Det var några stökiga första varv med många avkörningar, men Oliver och Largim tog sig i mål som 3a, teamet och nära och kära satt som på nålar sista varven både på plats och framför tv-skärmarna.

Vi frågar Oliver på plats hur det känns med en pallplats i den högsta klassen i serien.

Det känns extremt skönt, att vara så mentalt stark och hålla mästerskapsledaren bakom mig hela min stint, jag trodde inte jag skulle lyckas hålla han bakom mig men jag lyckades hålla det hela vägen in i mål. Det kändes som en lättnat från mina axlar, vi har varit så nära förut men nu har vi äntligen uppnåt det. Och att lyckas göra detta när det är hårdare konkurrens än någonsin i denna serien och vi visar oss vara så konkurrenskraftiga att vi får stå på pallen vårt första år är obeskrivligt. Nu taggar vi till inför sista tävlingen och världsfinal i Vallelunga i November.

Text: Oscar Malmlund
Bild: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna