8 C
Sundsvall
lördag, juni 15, 2024

Piotr Wiecek ostoppbar efter en vass final mot James Deane

Idag körde Drift Masters sin eliminering, det var massiva mängder med publik som fick uppleva all action live när Piotr Wiecek slog ut James Deane i finalen.

Som sagt så var det dags för deltävling fyra i Drift Masters Erupean Championships, vädret i Riga har visat sig på sin allra bästa sida för all publik, förare, mekar och arrangörer när de satte banan i Riga under gungning.

Våra svenska förare hade tyvärr problem så det var enbart Joakim Andersson och Pontus Hartman som kvalade in till topp 32, vilka problem som stoppade våra andra förare har vi inte fått någon information, vilket är synd. Vi ska också nämna att konkurransen var stenhård och 63 förare slogs om plats i topp 32.

Så hur gick allt?

Efter en vass final som hade massor av nerver och massor av kämparvilja – så stod Piotr Wiecek kvar som segrare, efter att han lyckats slå James Deane efter en hård final med små misstag som till slut avgjorde. Så Piotr tar sin andra vinst i årets mästerskap och behåller sin ledning där han har 353 poäng, James Deane blir tvåa och klättrar upp till tredje plats och har nu samma poäng som Connor Shanahan på andra plats med 281 poäng var.

Trea i denna deltävlingen kom Connor Shanahan, efter att han fick tredje platsen, då Tor Arne Kvia inte kunde köra battlen. Anledningen är att Tor Arne Kvia tyvärr kör in i muren och i det läget så stöter han ihop med James Deane, som är precis bakom och det gör att något går sönder i bakändan. När han sen värmer upp inför sin battle om tredje plats så ser man att ett hjul snurrar inte, vilket betyder trasig drivknut och dagen är slut för Tor Arne Kvia. Men han åker från Riga med en bra fjärde plats och en knippe poäng i serien..

Orjan Nilsen tar hem en fin femte plats, ett rätt bra plåster efter den rejäla avåkningen som har gjorde på deltävling tre i Fällfors, Sverige.

Våra svenska hjältar som var med i topp 32? Pontus Hartman slogs ut i topp 32 under sin match mot den ostoppbara Piotr Wiecek. Joakim Andersson gick vidare till topp 16, men där tar det stopp när han inte kunde inte slå ut James Deane.

I tabellen bland våra svenska förare som är med och kör hela säsongen, så är Joakim Andersson på en 18:e plats, Felix Lindvall på 21:a plats, Christian Erlandsson 24:a, Victor Joensuu 29:a, Pontus Hartman 37:a, Linus Joensuu 48:a.

Nu är det dags för alla team och förare att ta sig till sina garage, fixa eventuella bekymmer – förstärka sina bilar och nerver. Nästa deltävling köres i Ferropolis, Tyskland den 19-20 augusti. Ett ställe som inte är lätt att bemästra. Men hittar du linjerna så kan den ge bra med utdelning i poängen inför finalen i Polen senare.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mattias Laago

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna