16 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Pontus Karlsson fyra i Norgescupen

Pontus Karlsson som under årets säsong körde i Gatebil Swedish Drift Championship. Han tävlade utöver det även i Norgescupen den 10 Oktober.

Pontus Karlsson, som under året har kört sin Volvo med turbomatad fyra under huven. Har stärkt sig under säsongen, han har utvecklats som förare och utvecklingen går framåt.

Under hösten så körde han i Riga på Baltic Drift Championship, tyvärr så gick det inget vidare där, men det var ändå en väldigt givande helg säger Pontus, då han var där för att träna sina nerver och träna in sig med internationella förare. Efter den tävlingen så passade han tillsammans med teamet på och köra en tävling i Norgescup.

Här så gick det betydligt bättre och Pontus slår till med en fin sjätte kvalplats på en bana med blandat fäste av både blött och torrt. När sen tävlingens stege kördes så går Pontus vidare från sin topp 8 match mot Björn Erik Thauland, I topp fyra så möter Pontus Joakim Eidsmo Sand, Pontus gör en snygg lead och har fördel när han ska köra sin chase, och chasen blir bra och stark till en början, men något händer och bilen mister drivning. Så matchen går till Joakim.

Samma sak händer i matchen om tredje plats, så Pontus får nöja sig med fjärde plats, men det är en bra placering och tävlingen har gett Pontus Karlsson viktig träning inför kommande tävlingar.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna