11 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Rallycrossmästaren Anton Marklund kör Cupra i STCC!

STCC-teamet PWR har gjort en riktig stjärnvärvning när man skrivit avtal med rallycrossmästaren Anton Marklund.

31-årige Anton Marklund, som bland annat har ett EM-guld i rallycross, har bland annat kört Carrera Cup Scandinavia under några säsonger, när han nu alltså ansluter till PWR för att köra teamets tredje CUPRA Born.

-För mig är racing inte bara en sport, det är en livsstil. Det ska bli sjukt kul att göra STCC-debut tillsammans med CUPRA Sweden – PWR i detta historiska skifte till elektriska tävlingsbilar. Jag har mycket att lära mig, men konceptet är helt nytt för alla i depån och det känns oerhört motiverande att tävla för mästarteamet där jag hoppas att vi kan tillsammans ta bra resultat, säger Anton Marklund.

PWR, som sedan tidigare har förarna Robert Dahlgren och Axel Bengtsson, är såklart nöjda med sin värvning

-Vi har nu hela teamet komplett där Anton med en imponerande meritlista och passion för motorsport tillför en mängd erfarenhet och skicklighet till teamet, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden – PWR, och fortsätter

-Vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt till CUPRA Sweden – PWR och vi hoppas att han kommer att trivas med att arbeta tillsammans med oss ​​både utanför och på banan.

Det är idag lite mer än en månad kvar till premiären i centrala Göteborg 8-9 juni.

Text: Christer Hägglund
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna