14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Rivaliteten ökar mellan Kristoffersson och Grönholm

Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm ställs återigen mot varandra när RallyX Nordic kommer till OuloZone, Finland 5-6 juni.

Dessa tungviktare inom rallycrossen, förväntas att stångas hårt i rallycrossklassen Supercar, när nu serien kommer till OuluZone, Finland för deltävlingarna 5 och 6. Vi kan även med säkerhet säga, att minnet fortfarande är färskt hos dessa herrar och revanschlusten hos Johan är stor, från den hårda kampen de hade sist i Höljes.

Grönholm hoppade över första deltävlingen av säsongen 2021 på Nysum, Danmark. Men visade snabbt att han kör för vinst, då han vann deltävling 3 och 4, med sin Hyundai i20.

Kristoffersson hade dessvärre en sämre helg på Höljes där han fick punktering under dag 1. Men han kom tillbaka under dag två med besked då han kom tvåa, precis slagen av just Niclas Grönholm. Detta gjorde att Kristoffersson håller kvar platsen som totalledare i sammandraget.

Kristoffersson är just nu 13 poäng före tvåan Fraser McConnell som kör för Olsbergs MSE, och målsättningen är klar. Ta så mycket poäng som möjligt för att komma närmare RallyX Nordic titeln, och försöka rycka ifrån lite mer i poängställningen.

Men det kommer såklart inte bli lätt, OuluZone ses som Grönholms hemmabana, och tro mig Grönholm kommer vara supertaggad på att även han samla på sig poäng för att minska Johan Kristofferssons försprång, Grönholm är just nu fyra med 57 poäng.

Tävlingen på OuluZone, kommer att livesändas på RallyX TV YouTube, så hur kommer det att gå? vågar man sig på att gissa?

Vi säger såhär, Johan Kristoffersson för sin revansch, men det blir tufft hela vägen över mållinjen. Om jag får rätt? det får vi se lördag den 5 juni, samt söndag den 6 juni då deltävling 6 köres.

Text: Henrik Andersson
Bild: RallyX Nordic

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna