16 C
Sundsvall
tisdag, juli 2, 2024

Rob Huff siktar högt i STCC med Lestrup

Den regerande mästaren kommer nämligen att fortsätta sin satsning efter succésäsongen 2020.

Satsningen i STCC TCR Scandinavia 2021 är med Lestrup Racing Team och målsättningen är som sagt högt satt med siktet inställt på en andra titel. När Huff vann var han första icke-skandinav sedan 2002 som blev mästare i STCC.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta i STCC som mästare efter vad som var en av de mest känslosamma säsongerna jag kört på väldigt länge, säger Rob Huff.

Britten, som vann VM för standardvagnar 2012, tog titeln efter en lång kamp med Robert Dahlgren och Tobias Brink. En kamp som blev tuffare för honom då han aldrig tävlat på någon av de svenska banorna tidigare.

– Det var verkligen ett blankt papper förra året och jag känner mig mycket mer förberedd inför 2021 då jag har tävlat på fyra av banorna vi ska köra på, säger Huff.

– Det borde definitivt göra mitt liv enklare vad gäller att ställa in bilen för varje bana, snarare än att tvingas lära mig varje bana på nytt.

– Jag förväntar mig ett riktigt hårt mästerskap i år, antagligen ännu tuffare än förra året, och vi kommer göra allt vi kan för att ta oss an det på bästa möjliga sätt.
Lestrup Racing Team tog hand om både förartiteln och teamtiteln förra året, de första STCC-titlarna någonsin för teamet.

– Förra året var en fantastisk milstolpe för oss och vi är väldigt glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Rob, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Vi hade höga förväntningar inför vår första säsong tillsammans, förväntningar som han överträffade med råge. Rob delar vår passion för motorsport på precis rätt sätt och vi har ett oförändrad team runt honom som kommer vara en nyckeldel i vårt titelförsvar i år.

Lestrup Racing Team har avslöjat tre bilar till STCC 2021 hittills och har bekräftat att ytterligare nyheter kommer under de kommande veckorna.

Text: Christer Hägglund
Källa: STCC
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna