16 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Rovanperä till DMEC 2023

Jani-Pekka Hannula / Red Bull Content Pool

Den Finske rallytalangen Kalle Rovanperä meddelade idag att han kommer att delta i 4 av årets deltävlingar. Redan när DMEC släppte listan över årets startfält spekulerades det om vem den dolda föraren överst på listan skulle vara. Kalle var redan då med i spekulationerna men många trodde nog mer att han skulle köra wildcard på den finska deltävlingen men det ser ut att bli nästan en hel säsong för Kalles del i år. Om det inte redan va fullbokat på läktarna till den finska deltävlingen innan dagens nyhet så kommer det garanterat att vara knökfullt nu.

”Can’t wait to show you how full carbon Supra will look this year after Liupakka Graphics does his magic. See you in the races!” skriver han på sin Facebooksida.

Liupakkamedia

Rovanperä körde redan 2022, en deltävling i Dmec på Mondello Park där han kvalade 7a och slutade som 9a i tävlingen. Vi kan nog räkna med betydligt högre placeringar för den unge finske talangen under årets säsong.

Kalle kommer att köra 4 av de 6 deltävlingarna.

Sverige, 9-10 Juni
Finland, 7–8 Juli
Tyskland, 17-19 Augusti
Polen, 15-16 September

Text: Robban Strandberg
Bild:Jani-Pekka Hannula/ Liupakkamedia

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna