14 C
Sundsvall
lördag, juli 6, 2024

Streetweek pågår för fullt

Som vi berättade häromdagen pågår nu Streetweek för fullt och befinner sig just nu nere i Skåne.

Streetweek är en kombination av dragracing och uthållighetslopp, där alla deltagande bilar, och förare, ska ta sig för egen maskin mellan de fem deltävlingarna, och tillbaka till utgångsläget. Tävlingarna sker på Kjula Dragway, Emmaboda Flygbana, Malmö Raceway, Vårgårda Raceway och Mantorp Park. Sedan ska alla tävlande också ta sig tillbaka till Kjula Dragway, som ligger strax öster som Eskilstuna, för målgång och festligheter, en sträcka om lite drygt 135 mil totalt.

Reglerna är enkla, varje tävlande får tre försök på varje plats, den bästa tiden räknas och slås samman och delas med antalet körtillfällen till en genomsnittstid, som är den man tävlar med. Bästa snitt vinner respektive klass. Det du behöver för att köra ska du ha med dig, undantaget bränsle. Så det syns diverse olika ovanliga kombinationer med racebilar som har takboxar, släpvagnar med mera.

Det har rapporterats om en hel del haverier under vägen, så vi får se hur många av deltagarna som tar sig hela vägen ända fram. Bilderna nedan är tagna i samband med den första deltävlingen på Kjula i måndags. Streetweek handlar mycket om gemenskap, och man ställer upp och hjälper varandra i den mån man kan.

Text: Christer Hägglund
Foto: Chris Adolfsson

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna