14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Svensk deltävling i NEZdrift

Intresset för svensk drifting och arrangemang i Sverige för europeisk drifting fortsätter då vi idag nås av nyheten att det kommer att bli en svensk deltävling i årets NEZdrift.

NEZ European Drift Championship, där NEZ står för för FIA North European Zone, kommer 2023 att bestå av tre deltävlingar. Tävlingssäsongen tar sin början i Estland 11-12 augusti. Banan man kommer att köra på är Kulbilohu. Banan, där det körts en mycket rallycross och rally, är belägen cirka 20 mil sydost om Tallinn.

Därefter är det dags för en svensk deltävling, där Tierp Arena kommer att välkomna de europeiska förarna i samband med tävlingen som även ingår i SM 2023. Datumet är såldedes detsamma, det vill säga 15-17 september.

Säsongsavslutningen blir i Riga på Bikernieki så sent som 7-8 oktober. NEZ har kört flera gånger tidigare på den välkända banan i Riga, och har lyckats variera bansträckningen så det är svårt att förutse vad det blir denna gång. En av mina favoriter var när man la banan i den såkallade Häxkitteln i skogen på banans baksida.

En sak man genast reagerar på är att hela säsongen ligger mycket sent. Allt avgörs mellan 11 augusti och 8 oktober. En kort och kompakt säsong för deltagarna. Det ska bli mycket intressant med en svensk deltävling i NEZ och att få se hur de svenska mästerskapsförarna står upp emot det internationella motståndet, där tonvikten traditionellt sett legat på förare från Baltikum.

Text: Christer Hägglund
Grafik: NEZ

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna