16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Svensk framgång i Iron Drift King

Under fredagen genomfördes Iron Drift King på Ferropolis. Kval till final på en dag. Ganska mastigt för förarna. Priscermonin hölls strax innan tolvslaget.

Men vi tar det från början. Kvalet kördes under eftermiddagen där 36 bilar stod på startlinjen för att slåss om de 32 platserna i stegen. Startfältet var onekligen tufft med många namnkunninga förare som setts köra internationellt, Nikolass Niknik Bertans, Simen Olsen, Sebastian Engblom för att nämna några.

battle, Iron drift king

Tyvärr föll Tony Averstedt ut i kvalet med två nollrundor. Efter den inledande murträffen på torsdagens träning så har teamet kämpat med bilen under helgen.

För de övriga svenskarna så tog de poäng och kom med i Top32:

9. Andreas Lilja, 85
17. Mikeal Andersson, 79
21. Pontus Karlsson, 70
30. André Andersson, 49

Toppen inom kvalet var:

1. Mikkel Overgaard, 94
2. Nikolass Bertans, 93
3. Alan Hynes, 89

I top 32 visade många förare att de var på hugget. Med 17 000 Euro fördelat på prispallen så fanns det alla incitament för att ge allt direkt. Först ut bland svenskarna var Mikael “Fast Mike” Andersson. Han fick inte riktigt till sin chase mot Niels Visser och blev tyvärr utslagen. Samma väg fick tyvärr också Pontus och André ta.

Fast mike, Iron drift king

Andreas Lilja drog dock det längre strået i sin battle mot Andreas Anker och gick vidare mot top 16. Även top16 avklarades med en mycket stark körning av Lilja och man började nu känna att det här kan bära långt. Dock tog han i muren i första zonen i sin chase så man stod med hjärtat i halsgropen en stund. Han hade en bestämd körning i både chase och lead, med bra fart i initieringen.

lilja, Iron drift king

Med fortsatt stark körning så stod han tillslut i final mot Niknak, 17 åringen från Lettland i sin Dog Fighter BMW E36.

niknak, Iron drift king

Finalen blev hård men här visade sig Niknak vara Andreas överman och han fick se sig slagen. Jag och många med mig är djupt imponerade över Andreas körning under tävlingen. Mycket kul att att få se en svensk på pallen i en internationell tävling.

pallen, Iron drift king

Top 3:

1. Nikolass Bertans
2. Andreas Lilja
3. Fionn Roche

Text: Mattias Laago
Foto: Ann-Sofie Nilsson, Mattias Laago

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna