-3 C
Sundsvall
onsdag, april 3, 2024

Tom Kristensson i hård krasch under Rally Croatia.

Det blev ingen lyckad start i WRC2 klassen för Tom Kristensson och David Arhusiander. En olycklig avåkning som dessbättre inte skadade Tom eller David.

Regerande juniorvärldsmästaren Tom Kristensson och kartläsaren David Arhusiander visade prov på stabil körning under den inledande etappen i kroatiska VM-rallyt.

Men under lördagens första sträcka tog det stopp för svensken, som sade till SVT sporten: ”Det som verkligen inte fick hända, hände ju. Misstaget är helt och hållet mitt, jag kom från en dröm och gick till en mardröm tyvärr,” säger Tom.

På den drygt 20 kilometer långa inledande sträckan kraschar Kristensson, som för andra dagen i rad tvingas bryta rallyt. Bilen transporterades tillbaka till service men rallyt är över för 29-årige Kristensson. Skadorna på Ford Fiestan är för omfattande att det troligtvis inte blir omstart imorgon. Men definitivt beslut tas när man fått bilen till serviceparken.

Det blev ingen lyckad start i WRC2 klassen för Tom Kristensson och David Arhusiander, problemen började på fredagens sjunde sträcka, efter en snurrning skadade man bilen så man kunde inte fortsätta utan man gjorde en omstart på dagens etapp men drygt 5 kilometer in på dagens första sträcka blev det en riktigt krasch som stoppar Tom och Davids fortsättning i rallyt. Men båda klarade sig och är oskadda, enligt teamchefen Richard Millener.

Text: Henrik Andersson
Bild: Privat (SVT.se)

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna