14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Tom Kristenssons debut åt M-Sport Ford World Rallyteam blir i Kroatien

Efter månader av hårt arbete har alla bitar nu fallit på plats vilket innebär att Tom Kristensson kommer att köra i VM i klassen WRC2.

Efter månader av hårt arbete har alla bitar nu fallit på plats vilket innebär att Tom Kristensson, kommer köra Rally VM i klassen WRC2, för engelska M-Sport Ford World Rally Team med en Ford Fiesta Rally2 bil.

Första tävlingen i WRC för Tom och hans nye co-driver David Arhusiander, blir Croatia Rally i Kroatien den 22–25 april.

“Jag är väldigt glad och tacksam för att M-Sport ger mig möjligheten att tävla för teamet i WRC2”, säger Tom.

“Han har visat högt tempo på alla underlag, med vinster på snö, grus och asfalt och vi är angelägna om att se honom utvecklas ytterligare. Detta blir hans första säsong med Ford Fiesta Rally2, och det kommer att bli mycket att lära sig, när han tar de första stegen med fyrhjulsdrift i tävling”, säger Richard Millener, teamchef för M-Sport.

 “Under de senaste två åren har han haft en fantastisk utveckling med Maciej Woda och hans team på M-Sport Polen. Nu är det dags för honom att ta nästa steg, tillsammans med Richard Millener och vårt tekniska team, upp till den högsta nivån i rallyvärlden. Som fullvärdig medlem i teamet kommer han att ha tillgång till samma information som våra andra förare, lära sig att använda informationen, och utveckla sina kunskaper tillsammans med vårt erfarna team av ingenjörer”, säger Malcolm Wilson, högste chef på M-Sport.

“Det har varit tuffa månader med hårt arbete efter segern i JWRC i början av december, men min plan har hela tiden varit att köra i WRC, därför känns det oerhört skönt att nu kommit så långt”, säger en nöjd och mycket glad Tom.

Det ska bli intressant att följa Tom under säsongen och se hur allt utvecklar sig, vi på Motorsport Magasinet, önskar Tom och hans kartläsare David Arhusiander stort lycka till!

Text: Henrik Andersson
Bild: Tom Kristensson webb

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna