15.4 C
Sundsvall
söndag, september 3, 2023

Tuffa race i GT4 Scandinavia på Mantorp Park

GT4 Scandinavia är en av supportklasserna till STCC TCR, och denna klass körde sin final i helgens deltävling på Mantorp Park.

Inför denna final så krävdes det att ledande Toyota Team Gazoo med Hans Holmlund i spetsen tog som sämst en fjärde plats för att säkra mästerskapet, samtidigt som vädret var med och varierade sig flertalet gånger, detta gjorde att racen blev nagelbitare.

Under race 1 så var det stressigt redan i lineupen, då regnet avtog och solen kom fram. Detta gjorde att teamen ville byta däck snabbt. Själva racet blev hårt och händelserikt med Toyota Gazoo Racing Sweden som etta, tvåa blev Alfab Racing, trea kom Race Team Gelleråsen och fyra blev J-Tech.

Race 2 bjöd på lika hård racing, och i detta race så behövde alltså Team Toyota Gazoo Sweden komma som sämst fyra för att bli mästare.

Resultaten blev att Race Team Gelleråsen vann före Alfab Racing, trea blev Otto Racing och fyra samt mästare Team Toyota Gazoo Sweden.

På teamets facebook så läser vi:

”1a finalen startade vi sexa och vann, med safteycar, blött som torrt före, avåkningar och ihopkörningar… allt som kunde hända hände. Final 2 startade vi 8a och blev 4a vilket var ett MÅSTE för att vinna totalt.”

Stort grattis till vinsten i årets GT4 Scandinavia säger vi på Motorsportmagasinet!

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna