9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Ung norrman tävlar i STCC i ny Honda Civic Type R TCR

Norrmannen Didrik Esbjug, son till Kim Esbjug som vann privatförarmästerskapet 1999, kommer att göra STCC TCR Scandinavia-debut i år bakom ratten på en helt ny Honda med teamet Esbjug Motorsport.

– Jag känner mig sjukt motiverad inför att börja tävla i STCC TCR Scandinavia, ett väldigt tufft mästerskap som jag följt sedan jag var liten och där pappas framgångar har inspirerat mig stort, säger Didrik Esbjug.

20-åringen slutade på andra plats i norska banracingmästerskapet förra året och har en tuff uppgift framför sig i STCC.

– Vi har ett mycket spännande år framför oss att ta steget upp till STCC, speciellt då Didrik inte har kört TCR-bilen eller några svenska banor tidigare, säger Kim Esbjug.

– Så planen är att bygga erfarenhet och lära oss så mycket det bara går, sedan får resultaten komma därefter. STCC är ett av de tuffaste mästerskapen i Europa och ett perfekt steg för Didrik att ta i sin karriär.

Teamet väntar leverans av en helt ny Honda Civic Type R TCR i mars från JAS Motorsport som är Hondas officiella motorsportpartner i TCR.

– Jag längtar så tills vi kan börja testa med bilen och det kommer vara oerhört viktigt inför den kommande STCC-säsongen, säger Didrik Esbjug.

– Hondan skiljer sig stort från de bilar jag tävlat med hittills, med mycket mer effekt, grepp och inställningsmöjligheter. Jag siktar inte på något speciellt resultat i år, utan jag vill lära mig så mycket det bara går och utveckla mig som förare inför kommande säsonger.

Pappa Kim Esbjug körde två framgångsrika säsonger i STCC 1998-99 och tog hem privatförarmästerskapet 1999, en av de tuffaste säsongerna i mästerskapets historia, bakom ratten på en BMW 320i Super Touring.

– Jag har många goda minnen från STCC och det är riktigt kul att vara tillbaka, säger Kim Esbjug.

– Men det har gått många år sedan jag tävlade där och jag tror inte så mycket av mina erfarenheter går att översätta till bilen som Didrik ska tävla med. Det kommer tveklöst att bli en tuff men spännande säsong.

Källa: STCC Pressmeddelande
Text: Christer Hägglund
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna