11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Utbud och Mediapaket.

Under ett antal år har vi åkt land och rike runt för att fotografera och skriva om olika sportgrenar. En stor del av vårt fokus har legat på Drifting med allt som tillhör denna underbara sport.

De senaste året har vi omstrukturerat något och vi bevakar nu ett flertal andra sportgrenar utöver driftingen. Vi har ibland därför inte möjlighet att ha lika stort antal av oss på plats på alla tävlingar som tidigare.

Trots detta har målet för oss alltid varit, och kommer alltid att vara, att bevaka det grenar vi tycker är roliga att titta på och grenar vi själva har ett intresse av. Vi gör detta arbete helt ideellt och till skillnad från tex de som sköter livesändningarna och eventens-PR, så är vi INTE avlönade av SBF, SDS, Gatebil, eller någon liknande organisation/förening. 
Vi har under de senaste åren, helt kostnadsfritt för er som läser och tar del av de material vi skapar, publicerat tusentals bilder, skrivit hundratals artiklar och gjort oräkneliga intervjuer både med förare, funktionärer, publik och andra som besöker eventen, det är något vi även i fortsättningen kommer att göra helt utan kostnad.

De bilder vi lägger upp i album och publicerar på facebook, instagram osv är helt fritt att använda på sina egna sociala medier förutsatt att ni taggar Motorsportmagasinet och fotografen som tagit bilden, i skrivandets stund har vi lite drygt 11200 bilder publicerade i album på vår facebooksida, allt från Frikörningar, Trackdays, Lastbilsutställningar, Drifting, Dragracing, Rally, Crosskart och Timeattack till underbara dårar på jetdrivna sparkar och STCC. 

Dessa bilder har upplösning och storlek anpassade för ändamålet dvs sociala medier och alla våra bilder har försetts med vår vattenstämpel. Man får alltså inte beskära, redigera eller använda bilderna på annat sätt än det vi har avsett dom för utan att först kontakta fotografen för den berörda bilden. Dessa bilder lämpar sig således inte för saker som tex tryck, eller förstoringar.

Några exempel på de grenar och event vi bevakat de senaste åren.

Mediapaketen, mer än bara bilder.

Genom åren har vi vid otaliga tillfällen blivit tillfrågade om vi säljer bilder från olika tävlingar och event, något vi självklart hjälper till med. Många av oss har även blivit tillfrågade om vi har haft lust att sköta mediebevakningen åt olika förare under en säsong.

Pga det så beslutade vi oss för att ta fram en rad olika “mediapaket” för de som antingen saknar egen mediapersonal, eller känner att dom vill ha en utökad bevakning under ett event.
Dessa paket är således inget som är tänkt att ersätta de bilder vi vanligtvis producerar utan är tänkt som en tjänst för de som är ute efter högupplösta bilder för tryck eller liknande eller en större bevakning under en eller flera tävlingar. Bilderna lämpar sig för allt från tack/sponsorbilder till “herocards” och tom att hänga på väggen i garaget. 

När du väljer att köpa ett mediapaket av oss så betalar du inte enbart några bilder utan du betalar även för tiden den eller de fotografer som fokuserar på er under ett event. Det kan röra sig om bilder både på och utanför banan, i depån, under möten osv. Vad ni vill att paketet ska innehålla är något vi kommer överens om innan eventet. I priset ingår självklart redigering av bilderna som levereras utan vattenstämplar eller liknande.

Skillnaden mellan dessa bilder och de vi vanligtvis tar är alltså upplösning, bildkvalitet, storlek, inga vattenstämplar, hur du får använda bilderna och det extra fokus vi lägger på dig och ditt team. Behöver du printade bilder eller tackkort har vi även möjligheten att hjälpa er med detta. 

Prisexempel Baspaket: 1250:- ink moms.
5st redigerade, högupplösta bilder utan vattenstämpel.

Hur bokar jag ett Mediapaket?  
Du kontaktar oss i god tid innan tävlingen och vi går igenom vad det är du är ute efter, avsätter den eller de fotografer vi anser vara bäst lämpade.

Får man “bara” 5 bilder? 
Det enkla svaret är Nej.
Du köper alltså den tid en eller flera fotografer lägger extra på ditt team utöver det uppdrag de vanligtvis har på ett event, extra redigering av bilderna, och leverans av bilder du har nyttjanderätten av för egen marknadsföring.

Går det att utöka antalet bilder i paketet? 
Ja självklart fixar vi det. Kontakta oss så hittar vi en lämplig lösning.

Jag såg en bild ni lade på Facebook som jag vill köpa, går det?
Man kan givetvis även beställa högupplösta bilder utan vattenstämplar av de vi publicerar i våra album, allt du behöver göra är att kontakta oss tex via Facebook eller mail.

Priserna för lösa bilder för de som inte köper mediapaket:
1-3 bilder 300:-/st
4-6 bilder 200:-/st
6 eller fler, kontakta oss för pris. 

Text & Bilder: Motorsportmagasinet

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna