11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Marcus Ericsson vinner Indy 500!

Efter en helt lysande helg för båda våra svenska förare så lyckades Marcus Ericsson bli den 2a svensken i historien som står överst på pallen i världens största motorsporttävling Indianapolis 500.

Med en vansinnigt intensiv sista del av loppet satte Jimmy Johnsson bilen i hårt muren och loppet rödflaggades med enbart 5 varv återstående. 

I ordningen i depån hittar vi top 5: P1 Marcus Ericsson, P2 Pato O’Ward, P3 Tony Kanaan, P4 Felix Rosenqvist, P5 Alexander Rossi.  

När bilarna åter igen gick ut på banan med 3 gröna varv kvar lyckas Marcus med det som kanske blir hans karriärs bästa omstart och skapade en 3 bilars lucka ner till 2an Pato O’Ward. Bakom kämpade Felix och Kanaan om 3e plats och båda bilarna ligger sida vid sida in i kurva 1 och 2 men Kanaan lyckas på yttern behålla 3e platsen, på näst sista varvet så har Marcus fortfarande en lucka på 2-3 bilar med O’Ward närmar sig med stormsteg och  lyckas ta sig upp jämsides med Marcus in i 1a kurvan men Mackan viker sig inte en millimeter och går ut ur kurva 2 med en ordentlig lucka, O’Ward kommer aldrig ikapp och Marcus Ericsson blir den 2a svensken genom tiderna att segra i Indy 500. 

Efter 23 år har vi äntligen ännu en svensk på pallen i den absolut största motortävlingen i världen. Kenny Bräck och Marcus Ericsson. 


Felix gjorde ett enastående lopp och går i mål på en vansinnigt bra 4e plats. Arrow McLaren SP ser äntligen ut att ha fått ordning på sina bilar och strategier med en 2a och 4e placering i Indy 500.

Indy 500 Top 5.
1 Marcus Ericsson
2 Pato O’ward
3 Tony Kanaan
4 Felix Rosenqvist
5 Alexander Rossi

Text: Robban Strandberg
Bild: Penske Entertainment / Indycar.com

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna