19 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Förbannelse över Ferrari fortfarande kvar i Monacos GP

Starten av Monaco GP sköts upp på grund av kraftigt regn vilket gjorde att det var mycket vatten som stod på banan och vatten som forsade nedför gatorna i kuststaden. Det tog nästan en timme innan förarna kunde komma i gång bakom säkerhetsbilen.

Foto: Ferrari.com

Charles Leclerc hade chansen att ta VM-ledningen och sin första seger hemma i Monaco. Men Ferrari gjorde ett misstag, och Charles rasade i fältet. Förbannelsen ligger kvar.
– Jag saknar ord, det finns inte. Säger Charles Leclerc när han går över mållinjen.

Starten av Monaco GP sköts upp på grund av kraftigt regn vilket gjorde att det var mycket vatten som stod på banan och vatten som forsade nedför gatorna i kuststaden. Det tog nästan en timme innan förarna kunde komma i gång bakom säkerhetsbilen.

I takt med att banan torkade upp valde flera förare att gå i depå, för att ta intermediates. I det stora däckbytarkaoset så var Red Bull smartare än Ferrari. Ledaren Carlos Leclerc kallades in först av Ferraris förare och fick intermediates, medans teamkamraten Carlos Sainz stannade kvar ute och väntade på slicks. När det var dags för Sainz att gå i depå tog Ferrari även in Leclerc på ett dubbelstopp, och där gick det snett. Teamet gav Leclerc dubbla budskap över radion, och monegasken tappade många viktiga sekunder. I kaoset så behöll konkurrenten Red Bull sin kyla. Sergio Perez tog sig förbi, och upp i ledningen. Bakom honom körde Sainz upp på andra plats, Max Verstappen hann ut ur depån innan Leclerc kom.

Perez vann Monaco GP, därmed tog Red Bull över initiativet. Inte ens en rödflagg efter det att Haas Mick Schumacher kraschat vid simbassängen kunde hindra Sergio Perez från att vinna i Monaco.
– Yes tack, tack tack! Jag är så glad över att vara en del av detta teamet, jublar Perez när han passerade mållinjen.

Bakom honom körde Ferraris Carlos Sainz in som tvåa och VM-ledaren Max Verstappen, Red Bull trea.

– Det var ett galet race och vi tog rätt beslut, men jag fastnade bakom en varvad bil när jag bytte till det hårda däcket och det kostade mig segern, säger Carlos Sainz efter loppet.

Charles Leclerc, som alltså hade pole position, har nu äntligen slutfört racet i Monaco GP för första gången. Men han gjorde det som fyra, vilket var en stor förlust med tanke på den startposition han hade.
– Vi har inte råd att hålla på så här, säger en besviken Charles Leclerc efter målgång.

Ett annat team som fortfarande inte har fått ordentlig fart på bägge bilarna är Mercedes, George Russel är den som har hållit sig högre upp i resultaten, medans Lewis Hamilton kämpar med att hitta bättre fart i den nya Mercedes bilen.

George Russel tog en femte plats och Lewis Hamilton blev åtta i Monacos GP, resultat som teamet klart inte är nöjda med.

Nu tar sig teamen mot Azerbaijan för nästa deltävling den 10-11 juni, får vi se team Ferrari i ny skepnad där man har skakat av sig misstagen som har plågat teamet under 2022, eller kommer Red Bull att dra iväg ytterligare? Vi hoppas samtidigt att Mercedes får till sina bilar lite mer, så även Mercedes kan hoppa med i fighten.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Ferrari.com och f1.com

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna