18 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Vinnaren i årets Påsksladd blev…

På påskafton inleddes årets stege och avslutades på söndagen. Ett lite annorlunda upplägg mot tidigare år, då kvällstävlingen varit i fokus. Ur en publiksynpunkt blev detta bra då hela tävlingen kunde upplevas under mässans öppettider.

Ur top16 gick alla topkvalade förare vidare vidare förutom Filip Josefsson. Han överroterade i sin lead och Robert Åhäll fick inte stopp på sin BMW och kollisionen blev ett faktum. Filip dömdes som vållande och Robert fick skälig tid att åtgärda bilen och gick vidare till top 8.

Söndagen inleddes med några träningsrundor för de åtta förarna. Efter en kylig kväll så var marktemperaturen låg och fäste lågt lika så.

Först ut i top 8 var Olav Haugen Hasdal och Tony Averstedt. I första battlet körde båda förarna stabilt och bra, men i Hasdals chase gick det rakt fram efter initieringen. Tony eldade på i full mutter och vid ett tillfälle möttes de två på banan. Här borde Tony flaggats av efter att Hasdal kommit på rull. Allt gick bra och därmed var det garanterat att det skulle bli en svensk segrare i tävlingen.

Mårten Stångberg drog det längsta strået när han mötte Viktor Wettemarks ilsket gröna Nissan.

Mellan Mikael Johansson och Kevin Brunberg krävdes det en OMT innan vinnaren kunde koras. Här var Mikael lite starkare än Kevin. Båda två hade mekaniska bekymmer under förmiddagen men inget som tycktes påverka körningen.

Robert Åhäll höll en mycket god proximity till Jim Olofsson i sin chase, men Jim drog till med något ännu bättre i sin chase och gick vidare till top4.

In i top4 skulle Averstedt och Stångberg mötas, samt Micke Johansson och Jim Olovsson.

I första battlet var det två tajta repor mellan Averstedt och Stångberg, där flaggan tillslut föll på Averstedt, som där gick vidare till final.

Andra delen av top4 stod mellan Olofsson och Micke. Micke drog på i sin lead och Jim hängde på riktigt bra. Mitt på slingan kom Micke för djupt i zonen och gick i med bakhjulet i muren. Han slog av och kastade in handduken i tron om att bakvagnen tagit stryk. Det visade sig att bara bakfälgen gått sönder vid kollisionen och det hade kunnat avhjälpas smidigt, men då han brutit tävlingen så fick han inte komma till start.

Därmed tilldelades tredjeplatsen till Mårten Stångberg.

Finalen stod mellan Tony Averstedt och Jim Olofsson, två mycket rutinerade förare inom svensk drifting som mötts vid flera tillfällen.

Vi fick se en tajt final mellan de två herrarna där segern tillslut gick till en mycket glad Jim Olovsson. Han fick äran att ta hem den ärofyllda vinsten i årets Påsksladd.

Text: Mattias Laago
Foto: Robban Strandberg, Göran Röjhagen

Mattias Laago
Mattias Laago
Videograf och skribent som varit aktiv inom motorsporten sedan 2004. Brinner för att förmedla känslan från eventen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna