-1 C
Sundsvall
tisdag, april 2, 2024

Volkswagen ID.3 för STCC presenterad på Bilsport Custom Motor Show

Den första färdigbyggda Volkswagen-bilen för årets STCC-mästerskap premiärvisades på Bilsport Custom Motor Show i Jönköping under påsken.

Tre Volkswagen ID.3-tävlingsbilar, som är byggda av EPWR, kommer att stå på startlinjen i STCC 2024 och teamet samt förarna kommer att avslöjas under våren.

– Volkswagen-modeller har tävlat framgångsrikt i STCC genom åren med totalt tre förartitlar och 38 tävlingssegrar. ID.3 är dessutom en av världens mest sålda elektriska bilmodeller och det ska bli mycket kul att se den på våra svenska banor under årets säsong, säger Micke Bern, vd för STCC.

Bilen drivs av en elmotor som producerar 550 hästkrafter och kommer att laddas av Atlas Copcos klimatsmarta energilagringssystem ZenergiZe under STCC-säsongen, ett system som laddas med grön energi och arbetar helt utan generatorer, koldioxidutsläpp och buller.

Text: STCC
Foto: STCC

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna