13.3 C
Sundsvall
lördag, september 2, 2023

Yes nu är finalen nära

Nu är det endast några dagar kvar, tills platsen utanför Saab Arena i Linköping förvandlas till SM finalbana i Drifting.

Som sagt, på fredag runt lunch så drar allt igång, det är då som förarna för känna på banan för allra första gången. Det är en bana som blir uppbyggd bara för denna final i Swedish Drift Championship.

Under fredagens eftermiddag och kväll, med betoning på kvällen så ska kvalet köras och stegen ska bestämmas. Eftersom det är den sista tävlingen där det dessutom är tight i tabellen, så kommer kvalet vara extra viktigt för att ta så bra kvalplats som möjligt och då också öka chanserna att ta sig vidare högre upp i stegen.

För det som gäller är att maximera sina poäng i sammandraget, då har du inte råd att åka ut redan i topp 32. Tabellen är så pass tight i topp 5 så en tidigt utslagning kan få stora konsekvenser för förarna.

Lätt då också till att det kommer 6 st wildcards som alla är taggade som tusan för att göra en så bra tävling som möjligt. Dessa 6 är Johan Andersson (En förare som alltid är vass när det gäller), Jim Olofsson som också han är farligt och konkurranskraftig. Jimmy Gustafsson är inte heller en förare som du bör ta lätt, han trivs i sin Toyota GT86.

Sen har vi topp tre från RM Serien med Filip Josefsson, Alfred Grindberg och Andreas Johansson som alla har visat att de har kunskapen och drivet för att kunna bjuda upp till motstånd.

Så kort sagt, denna tävling kommer bli intressant ur flera synpunkter. Dels nerverna som kan spela roll, wildcards som har kapaciteten att röra om i resultaten och dessutom en bana som ingen av förarna har kört på. Detta borgar för att pulsen kommer ligga på 200 redan inför kvalet på fredag kväll.

Vi har när detta skrivs ingen information alls om hur banan kommer att läggas, en sak vi dock kan säga: Det kommer finnas en hel del betongmurar runt banan. Så det gäller att förarna sätter sina linjer bra, minsta felbedömning kan bli förödande.

Vi från Motorsportmagasinet, kommer vara på plats med flera. allt för att täcka den action som kommer att ske. Vidare så kommer SLC TV sända livestream, om det blir från topp 16 eller mer, det har vi dock ingen information om.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna