14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

5100.se har släppt sin kalender för 2022!

I veckan så släppte 5100.se sin kalender. 5100 kör sina event på Mantorp Park och dessa körningar brukar locka mycket folk i alla dess former. Depån burkar bestå av allt från vanliga familjebilar till riktiga värstingbyggen. Deras slogan passar mycket bra i dessa sammanhang, – Motorsport för alla.

En ovanlig syn på Mantorp park, en Volvo PV som håller plattan i mattan under en trackday.

Det kommer att köras trackdays den 30/4, 27/5 och 5/8. Där kommer man att köra en mix av bankörning, drifting och självklart den uppskattade sladdgården. Passa på att rasta familjekärran, sladda upp dina gamla vinterdäck eller nöta sätestid inför kommande tävlingar!

Sladdgården lägger fram en stor möjlighet att sladda av sig lite med sina polare. Populärast bil i sladdgården 2021 lär nog ha varit BMW E46.

Det stora två dagars eventet i sommar kommer att bli Summer drift meet, som kommer att hållas 21-22/7. Där kommer man dela upp banan i två delar och köra Swedish Drift Series på ”Paris-slingan” och frikörningen kommer hållas på den ”Södra slingan”. Här kommer vi bland annat att få se kvällskörning och en liten twist på Parisen.

David skogsby i sin S14. Kvällssolen på Mantorp park tillför verkligen en mysig stämning!

I vanlig ordning så kommer driftingsäsongen på Mantorp att avslutas med Halloween on track, den 22/10. En ren och skär driftingdag, där man tar med sina sista däck och kör tills de är slut eller bilen ger upp. Mycket sätestid och en sista chans att hitta de sista inställningarna inför nästkommande säsong!

Vi på Motorsportmagasinet hoppas kunna vara med och delta i dessa event även nästa år!

Alex Gjelten under Halloween on track 2021.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna