11 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

20 hittills anmälda till STCC 2022 med 10 helt nya bilar

20 förare är hittills anmälda till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022, fördelat på elva team och där hälften av startfältet utgörs av helt nya TCR-bilar.

Kommer årets mästare Robert Dahlgren att ställa upp även 2022? Vilka kommer de främsta utmanarna om titeln att vara?

– Detta är ett styrkebesked där vi ser ut att öka startfältet betydligt jämfört med de senaste åren. Vi har tveklöst en spännande säsong framför oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

De team som hittills avslöjat sina anmälningar är regerande mästarna CUPRA Dealer Team – PWR Racing, fjolårsmästarna Lestrup Racing Team och familjeteamet FH Racing.

– Vi har en intressant vinter och vår framför oss med avslöjanden av förare, team och nya bilmodeller, säger Micke Bern.

– Det är såväl helt nya team som existerande team som kommer att avslöja sina uppställningar under de kommande månaderna, bland annat ett team från Norge. Mer än så kan vi inte säga för tillfället, utan vi respekterar teamens egna tidsplaner för lansering.

Under de tre senaste säsongerna har STCC ökat från nio helsäsongsanmälda bilar 2019 till 12 bilar 2020 och 13 bilar under fjolårssäsongen.

Källa: Pressmeddelande
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna