16 C
Sundsvall
måndag, september 4, 2023

Är Valtteri Bottas tid i Mercedes förbi?

Det snackas en del bland F1 depåerna, inte bara om Bottas. Men det har dykt upp flera saker som skapar frågetecken.

Innan vi fortsätter, nej inget är bestämt (inte officiellt iallafall) och inget är bestämt vad vi vet. Däremot så har snacket kring Valtteri Bottas blivit mer intensifierat, där många personer med insikt i F1 världen börjar höja ögonbrynen.

När detta inträffar så brukar det följas med information, inte allt för långt efter som i många fall stämmer till stor del. Så vad snackas det om nu då? Jo det snackas om Valtteri Bottas framtid i Mercedes, är den över? Vill Mercedes forma om teamet och få in yngre förmågor för att bygga teamet inför framtiden?

Vad vi vet sen tidigare är en del saker. Bottas kontrakt går ut denna säsong, kontraktet som skrevs inför denna säsong, sägs ha varit svårt att sälja in till ägargruppen. Så Bottas ses ha en ”På nåder kontrakt”.

Om detta stämmer, det kan vi inte verifiera. Men det är något som det rapporterades om innan säsongen drog igång.

Den delen som gör detta till intressantare, är att Toto Wolffs klient Georege Russell (Toto är manager till George Russell) sägs vara redo för en styrning hos Mercedes. George ses som klar hos Williams då hans utveckling har stagnerat, samtidigt så sägs det att tillfället är perfekt, för att påbörja arbetet med att bygga upp förare inför framtiden hos Mercedes.

Så rykterna som sprids kan mycket väl stämma mer än vad vi vet, vem vet det kanske redan är klart och påskrivet?

Dessa funderingar kom på tal efter att George Russell nämt i en intervju att han behöver prata om sin framtid. ”Helst innan Belgiens GP”

Så historien får svar snart, hoppas vi iallafall.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mercedes F1 team/Steve Etherington

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna