12 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Baggsy vann BDC-premiären på Teesside

I helgen var det premiär för British Drift Championship och på pallen var det kända namn.

Platsen var Teesside Autodrome i Middlesbrough, ca 40 mil rakt norr om London. Teesside är en rätt liten bana, 2100 m lång, där man har track days under säsong. Men den här helgen var det alltså BDC som flyttade in på anläggningen.

Innan deltävlingen har många av oss följt Drift Games och deras bilbyggen. Som man i så fall sett drabbades Josh Holsworth av ett motorhaveri på sin nybyggda Mazda MX-5 och fick istället plocka fram sin gamla MX-5. Den bilen hade han tidigare kört en battle i en tävling med, när han mötte James Deane i topp 32 i den enda deltävlingen i Irish Drift Series 2020. Josh skulle köra i Pro 2.

För David Egan var det premiärdags i Pro med den nybyggda Chevrolet Corvetten med HGK kolfiberkit, Samsonas sekventiell låda, Winters quick change-diffrential och en sug-V8.

När röken lagt sig efter Pro-klassen så var det alltså idel välkända namn på prispallen.

1 – Steve Baggsy Biagioni
2 – Steven McConnell
3 – Kevin Quinn

Monster Energy-sponsrade Baggsy deltog för första gången i BDC 2008 och är en av Storbritanniens mest rutinerade och starkaste stjärnor, med bland annat en King of Kings, seger 2014 och pallplaceringar i Drift Masters European Championship.

Nästa deltävling i BDC går 9-11 juli på Driftland i Skottland.

Text: Christer Hägglund
Foto: Smokin Images – British Drift Championship

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna