-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Bakslag för Olofsson i jakten på wildcardplats i GSDC deltävling 2.

Jim Olofsson är som vi berättat om ett av namnen som dykt upp som wildcard till Gatebil Swedish Drift Championship deltävling 2. Nu har Jim drabbats av ett bakslag.

Efter att inte ha tävlat sedan Gymkhana Drift 2019 och flyttat ett par gånger såg bilen bra sorglig ut där den stod i garaget i Bjurholm. Med en rejäl arbetsinsats var den dock på spår igen ganska snart och det såg lovande ut för Jim att kunna komma till Sundsvall Raceway.

Det första testet skedde i söndags på blött underlag, där Jim först körde några lugna varv, för att sedan ladda ned loggarna från motorn och se hur det såg ut. Allting såg bra ut och det kördes tre varv på attack. Sedan dog motorn.

”Tror detta kan vara efterskalv från 2016 när centrumbulten till axelhubben släppte och vi knäckte veven och sträckte kedjan. Så fick nog även kammen en törn. Som nu tillslut gav med sig. Det blir ett leakdown-test för att se om ventilerna klarade smällen eller om det blir att lyfta toppen också” skriver Jim på teamets sociala medier.

De första uppgifterna vi sett verklar lovande och vi hoppas såklart att så mycket som möjligt har klarat sig så att Jims satsning kan fortsätta, då det vore väldigt roligt att se honom på banan i Sundsvall.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna