16 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Kamp mot klockan för Lestrup Racing

Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna Lestrup Racing Team står utan förare till en av sina fyra Volkswagen Golf GTI TCR med mindre än två veckor kvar till premiären, efter att Rob Huff handplockats av CUPRA till VM.

Lestrup Racing driver alltså fyra stycken Volkswagen Golf GTI TCR bilar i STCC. En av förarna var Rob Huff som gjorde en succéartad debut förra året, och säkrade såväl sin som Lestrup Racing Teams första STCC-titlar någonsin. Med både förartitel och teamtitel till Stockholms-teamet.

– Vi jobbar på en lösning och har i stort sett alla korten på bordet, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.

– Vi tittar på allt från att låta vår fjärdebil stå resten av säsongen till att hitta en ersättare som kan vara med och slåss om titeln. Säger Fredrik vidare

Rob Huffs framgångar skapade vågor i motorsportvärlden, då Cupra-teamet Zengo Motorsport skrev kontrakt med Huff. För att köra FIA World Touring Car Cup, där kommer han bli teamkamrat med fabriksförarna Jordi Gene och Mikel Azcona.

Dessvärre innebär detta att Huff inte kan vara med på hela STCC säsongen, så då partnerna valde att avsluta samarbetet.

Men nu kämpar Lestrup Racing Team, med att hitta en värdig ersättare. Tiden teamet har på sig är mindre än två veckor. Vem kan axla uppdraget att leverera från start i ett av STCC-fältets mest konkurrenskraftiga styrningar?

Fredrik Lestrup säger till STCC:
– Vi har på mindre än ett dygn fått ett stort antal förfrågningar från intresserade förare, såväl svenska som internationella.

Vidare så berättar även Fredrik:
– Men det är oerhört mycket som ska klaffa och situationen blir inte enklare med tanke på tidsaspekten, att försöka hitta en ledig förare som inte har några krockar i sitt schema.

– Vi siktar på att genomföra ett test innan premiären för att utvärdera potentiella förare och vi kommer att avslöja mer information när förutsättningarna finns för det.

Vi får hoppas att Lestrup Racing löser detta och har fullt team med fyra Golf GTI TCR när vi är framme vid premiären den 4-5 juni på Ljungbyhed Park.

Text: Henrik Andersson
Bild: stcc.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna