16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Wildcards till Gatebil Swedish Drift Championship i Sundsvall

Fem wildcards är klara till deltävling 2 i GSDC och vi presenterar vilka dessa är.

Ett wildcard är en förare som inte kör hela serien utan ställer upp i enstaka deltävlingar. Orsaken till detta kan vara att huvudfokus ligger på en annan serie eller att tidsbrist eller ekonomi gör att man har svårt att få ihop en satsning på en hel säsong. Fyra förare är klara som wildcards i pro och en i semi-pro i årets andra deltävling i Gatebil Swedish Drift Championship presented by Meguiars.

Jim Olofsson, Vännäs MK, PRO
En mycket rutinerad förare som körde säsongen 2018 som heltidsförare. Tävlade då i Swedish Drift Championship, Gatebil Drift Series och Drift Masters European Championship. Kör en BMW E30 som varit med om mycket men som ofta är relativt driftsäker.

Felix Lindvall, Älmhults MK, PRO
Ett av våra stora löften inom drifting. Felix har kört Swedish Drift Championship 2018 och 2019 och hade en fantastisk avslutning på säsongen 2019 med två raka segrar. Kommer i år att ha Drift Masters European Championship som huvudfokus. Kör i år en nybyggd Nissan S15.

Jimmy Gustafsson, Piteå MK, PRO
Med rutin från RM, SM och Gatebil Drift Series är Jimmy en rutinerad förare. Satsat hårt på sätestid senaste tiden. Kör en Toyota GT86 och om tekniken håller blir Jimmy farlig.

John Martinsson, SHRA Sundsvall, PRO
Hemmaförare som kan banan i Sundsvall riktigt bra. John har haft tekniskt strul som hindrat honom, men presterat bra i bland annat Breisladden på Gatebil och i Gatebil Drift Series-tävlingarna 2020. Med hemmaplan och satsning på en ny spotter finns förutsättningarna för att John ska skrälla till i startfältet. Kör en Nissan S14.

Jonas Larsson, Vännäs MK, SEMI-PRO
Med god rutin från tävlande i RM och Sverigecupen tidigare kör Jonas lugnt och stabilt med sin BMW E46 med V8. I den senaste tävlingen på riksnivå blev Jonas fyra i finalen i Sverigecupen 2019, en tävling som även utgjorde det årets RM.

Text: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund, Dennis Flink

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna