14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Folkrace redo att arrangera tävlingar

Breddsporten Folkrace har stått stilla länge på grund av pandemin. Men nu börjar det röra på sig!

Arkivbild. Foto: Erika Näsberg

De nya direktiv som Folkhälsomyndigheten utfärdat som börjar gälla den 1 juni och som Svenska Bilsportförbundet tillsammans med Riksidrottsförbundet tolkade i en skrift är det nu möjligt att arrangera breddidrottstävlingar. Detta är såklart mycket glädjande för till exempel Folkrace, där utskottet nu beslutat köra igång tävlingsverksamheten.

-Jag måste säga att det är fantastiskt att vi ser den ljusning vi väntat på för så många som vill komma igång med sitt tävlande. Vi och hela idrotten behöver få starta upp tävlingsverksamheten på alla fronter och att Folkrace kan göra det är verkligen glädjande, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

Den verksamhet som kommer att startas i första läget är publikfria tävlingar samt tävlingar med max 100 personer i publiken. Dessutom gäller att endast team med 1 förare och max 4 mekaniker, funktionärer och eventuellt närvarande publik får lägga anbud på bilarna. Detta är ett avsteg från reglementet FR 10.3 och 10.4.

-Jag vet att utskottet arbetat hårt för att hitta lösningar för hur just anbudsförfarandet ska genomföras under den situation vi befinner oss i och vi har tillsammans haft en bra dialog de senaste dagarna med utskottet för att kunna starta upp Folkrace igen. Visst, det är begränsningar i publik och hur stora teamen får vara som ska vara med och tävla, men vi är på rätt väg, säger Nordkvist och fortsätter.

-Att vi kan öppna upp Folkrace där vi totalt sett har flest förarlicenser är också en indikation på att vi snart bör kunna se flera tävlingar planeras även inom våra övriga sportgrenar, avslutar Anna Nordkvist.

I beslutet anges också att arrangören ska beräkna antalet maxutövare, dokumentera detta antal och hur man beräknat det, anslå maxantal och tillse att alla har en yta om 5 kvadratmeter tillgänglig.

Text: Christer Hägglund
Foto: Erika Näsberg

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna