17 C
Sundsvall
onsdag, juni 12, 2024

Kevin Brunberg:”Jag känner mig bekväm med att kasta in bilen mot murar”

Kevin Brunberg kom till Mantorp Park med sin vassa Volvo Kombi, den visade helt klart att kraft och fart finns. För att kunna vara konkurranskraftiga i Swedish Drift Championship.

Kevin Brunberg drog till med en fin andra plats i säsongens första deltävling, han hade rejält med fart i grejerna och körning såg stabil ut. Bilen såg också ut att må bra utan större missöden, Kevin var av i en battle och skadade bromsar bak och en del andra saker. Detta gjorde att Kevin körde sig till en andra plats utan bakbroms och handbroms. Det kan inte ha varit lätt då dessa komponenter har stor inverkan, på att få bilen där du vill ha den i drifting.

Nu när det har gått ett tag, hur kändes första tävlingen på Mantorp?
– Nu har man landat i allt och det kändes mycket bra efter Mantorp!

Har du gjort något med bilen i garaget?
– Ja bilen har fått en ordentlig genomgång både växellådan och bakvagnen fick ta mycket stryk på Mantorp så sellholm har gått igenom allt så det är ordning på grejerna, utöver de så har vi lagat lite plast delar och passat in nya fälgar från 59 north wheels.

Andra förändringar gjorda inför deltävling 2?
– Vi har fått till en riktigt bra inställning på bilen och jag känner mig mycket bekväm i bilen så nu gör vi inget mer med den.

Hur är tankarna/känslan inför deltävlingen i Sundsvall?
– Sundvalls är en bana som vi har haft svårast för genom åren men bilen har aldrig riktigt varit med oss där heller, banan är fantastisk så ser fram emot en revansch på den banan!

Favoritbana i sverige?
– Jag har faktiskt inte kört så många banor, men av dem jag kört så är Gröndal lite av en favorit,dock så ser Sturup riktigt trevlig ut så dit måste vi fara framöver

Vad vill du helst köra: Teknisk bana eller högfartsbana?
– Jag har alltid gillat tekniska banor mer då jag känner mig bekväm med att kasta in bilen mot murar och tekniska delar.

Vi tackar Kevin och önskar vi han och teamet lycka till med säsongen. Här är en annan artikel med Kevin Brundberg där vi pratade med han efter tävlingen.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna