16 C
Sundsvall
måndag, juli 1, 2024

Colton Herta testar för McLaren i F1

Med införandet av det nya F1-reglementet ges nu Andretti Autorsports förare Colton Herta möjligheten att ingå i McLarens testprogram för deras MCL35M.

Herta blev 2019 den yngste föraren någonsin att vinna ett indycarlopp. Sedan dess har den 21 årige Herta säkrat sex segrar och lyckats ta pole inte mindre än sju gånger i NTT Indycar Series.

Möjligheten för Herta kommer efter att det nya reglementet i Formel 1 tillåter team att testa ett år gamla bilar, enligt bestämmelsen om testning av tidigare bilar (TPC). McLaren F1 TPC-programmet ger teamet en möjlighet att testa potentiella förare och utvärdera unga talanger för framtiden. 

Andreas Seidl, Team Principal, McLaren F1, säger: 

“Colton är en bevisad talang i IndyCar och vi är intresserade av att se hur han anpassar sig till en Formel 1-bil. Vi tror att detta testprogram kommer att ge honom värdefulla erfarenheter samtidigt som det visar fördelen med att utöka tidigare biltester för att visa upp lovande förare för framtiden.” 

Colton Herta, säger:

“Jag vill tacka McLaren för möjligheten att prova mina första varv i en Formel 1-bil. Köra F1 har alltid funnits på min “racing bucketlist”. Det här är en fantastisk möjlighet för mig att få värdefull erfarenhet av en ny form av motorsport och lära av ett så etablerat team som McLaren F1.”

Redan under 2021 försökte Andretti Autosport köpa det nästan konkursdrabbade Sauber Teamet men affären föll igenom pga teknikaliteter over kontrollen över teamet. Andretti Har under slutet av 2021 ansökt hos FIA om att få bilda ett F1 team med målet att ha ett färdigt stall till 2024. 

Text: Robban Strandberg
Foto: Penske Entertainment

Robban Strandberg
Robban Strandberghttps://motorsportmagasinet.se/
Fotograf och skribent som började i rallyskogarna och har arbetat mig in på banorna. Fotar primärt Drifting och Racing men försöker hinna med lite Backe och Dragracing..

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna