14 C
Sundsvall
fredag, juli 5, 2024

Madelene Skälhammar fortsätter i Timeattacknu: “I år siktar jag högre!”

Madelene Skälhammar är tillbaka för sin tredje säsong i Club-classen i Timeattacknu-serien. Vi tog ett snack med Madelene om hur hon ser på den kommande säsongen!

Berätta lite om dig själv och hur du började med racing.
-Jag heter Madelene Skälhammar och är 35 år. Bor med min man o mina 3 barn i Ankarsrum. Jobbar som undersköterska på en hälsocentral. På fritiden kör jag gärna gokart. Jag har alltid haft ett motorintresse men har inte haft förutsättningar för att kunna hålla på med det förrän jag träffade Robin. När vi träffades körde Robin rallycross som jag var med på varje tävling och även folkrace och det såg så galet kul ut. Jag sa att jag ville testa sagt och gjort, jag körde min första tävling på den största folkracefestivalen man kunde köra, i Vimmerby, sedan fortsatte jag med det. Till sist tröttnade Robin på att bilarna alltid gick sönder och att man blev av med dem. Så han började med Timeattacknu.se serien. Han körde en säsong, sedan ville han att jag också skulle testa för han tycker jag är bra på gokart med spårval och så. Testade hans bil på Kinnekulle en testadag sedan var jag fast. Vi köpte en bil till mig med, jag körde min första säsong och på den vägen är det. I år kör jag min 3:e säsong i Club. I år får vi för första gången köra på r-däck det ska bli riktigt kul

Är du nöjd med förra säsongen?
-Jag är nöjd med förra säsongen, jag förbättrade alla mina tider från året innan.

Vad lärde du dig av förra säsongen som du kommer ta med dig till kommande säsong?
-I år siktar jag högre och vill såklart förbättra tiderna ännu mer nu när jag lärt känna bilen och det här med att köra bakhjulsdrivet. Har bara kört framsdrivet innan. Förra säsongen var riktigt kul och jag lärde mig hitta bättre spårval samt att våga lita på mig själv att jag kan och bilen.

Du var nere och körde i Tyskland, hur var motståndet där jämfört med i Sverige?
-Motståndet i Tyskland jämfört med Sverige var ingen större skillnad på däremot bilarna, dom som körde i min klass i Tyskland hade en del betydligt bättre bil än mig. I Sverige är det mer jämna bilar i klasserna. Men jag tog mig till final o slutade 4a och det är jag riktigt nöjd med.

Har det skett några uppgraderingar på din bil under vintern?
-Har lackat om bilen under vintern fast i samma färg, sen har jag bytt bussningar i bakvagnen.

Hur har du gjort för att hålla dig i form och få sätestid i vinter?
-Jag har faktiskt inte gjort något för att hålla mig i form, men ska snart börja med det och sätta mig i simulatorn och nöta varv för att hålla mig i form samt att börja med lite promenader och löpning för o få upp lite flås så jag ska orka mer.

Text: Oscar Malmlund
Foto: Oscar Malmlund

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna