-1 C
Sundsvall
fredag, februari 16, 2024

Intressanta lösningar i F1 får konkurrenter att höja sina röster

Till årets säsong så har man dragit in ett nytt reglemente, alltid när det kommer regeländringar och utvecklar så blir det kontroverser.

2022 Bahrain Pre-Season Test, Day 1 – LAT

Kontroverser hör till F1 sporten, inför årets säsong så är det inte mindre av den varan. Just nu så är Mercedes lösning på sin nya bils ”sidepods” den heta snackisen i depån, flera av teamen har högljutt klagat och vill ha en djupare diskussion kring Mercedes utformning av just dessa sidor.

Christian Horner har citerats i en tysk tidning och har redan bestämt sig, denna design är otillåten och skall omedelbart förbjudas. Ferraris teamchef Mattia Binotto anser att FIA måste ta upp denna fråga snarast.

F1 är ju högst upp i racingvärlden, och det är enorma mängder pengar som rullar runt i denna industri. Med dessa intressenter så gör alla team såklart allt de kan för att bromsa sina konkurrenter.

Är Mercedes design otillåten? Detta är inget jag kan ge svar på, men var så säker. Det kommer att kablas ut nyheter samma sekund som något ändras i frågan.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mercedes AMG Petronas F1 team

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna