-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Dags för F1 att äntligen dra igång.

F1 är nu i startgropen för sin första deltävling 2022, en intressant säsong står framför oss med team som ger allt.

Säsongsöppning göres i Bahrain 18-20 mars, det är en dag efter att denna artikel har blivit publicerad. Har vi några tips på hur säsongen kommer att gå?

Att sia om hela säsongen är nog att ta i för mycket, den enda information som finns att tillgå är resultaten från försäsongstesterna. Dessa testdagar visade förvisso att ett av teamen som normalt är betydligt snabbare, är nu på tredje plats efter Ferrari på andra och Red Bull på första plats.

Det som visar på lite oro, är att Hamilton uppger att dessa tre testdagar var svåra. Nu är Mercedes inte ett nytt team, så jag tror att deras utveckling kommer att förändras och bilen kommer att slåss om vinster denna säsong.

Ferrari såg riktigt starka ut, under testerna så berättade Charles LeClerc att testerna gick riktigt bra och vi är nöjda med utgången. Men kan Ferrari hålla tillbaka Mecrcedes, och kanske viktigare, kan Ferrari matcha krafthuset Red Bull.

Red Bull är rankad som 1 efter testdagarna, bilen deras verkar funka bra och den känns som en snabbare version av förra årets bil.

Ett team som inte fick någon ideal försäsongstest var Mclaren då Daniel Ricciardo blev sjuk under den viktiga helgen, men jag tror att vi kommer få Mclaren vara med och slåss däruppe i toppen.

Det kommer många svar under helgen, men också fler nya frågor kommer dyka upp!

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull Content Pool

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna