-0 C
Sundsvall
lördag, april 6, 2024

Vårserie i Virtuell Timeattack drar snart igång

Timeattacknu.se arrangerar tävlingar i Timeattack runt om i Sverige och utomlands, under lågsäsongen så har man även arrangerat virtuella tävlingar.

Motorsportgrenen Timeattack går ut på att sätta så snabba varvtider som möjligt. Du har begränsat med tid och du delar banan med andra klasser och förare som, precis som du försöker sätta sina absolut bästa varvtider. Trots att man är fler som kör på banan vid samma tillfälle, så är det alltså varvtiderna som visar om du är snabbast i din klass.

Denna gren har funnits ett längre tag, och fler förare får upp ögonen för denna typ av sport varje säsong.

Timeattacknu.se har varit med länge och arrangerat tävlingar runt om i Sverige under ett gäng säsonger nu och dessa tävlingar är alltid uppskattade av förare/team.

Utöver dessa timeattack race så arrangerar de även Virtuella race. Så även denna säsong, den 31 mars så drar Timeattacknu.se igång sin virtuella Timeattack serie, en serie med tre deltävling, plattformen som används är iRacing.

Bild på bil som kommer användas i iRacing.

Såhär skriver Timeattacknu.se på sin hemsida:
”Äntligen ny vårsäsong av Virtual Time Attack! Denna gången kommer upplägget satsa på att så många som möjligt ska kunna vara med, oavsett hur mycket erfarenhet du har sedan innan av iRacing:

Ingen anmälningsavgift
Bil som i iRacing inte kostar något
Banor som i iRacing inte kostar något
Fixed setup – Samma inställning på bilen för alla.”

Man har till årets vårsäsong skapat en lätt serie som ska vara relativt enkel att komma igång med. Har du sneglat på Sim Racing? Då tycker jag att du ska klart kolla in detta närmare. För mer information kring allt med upplägg, banor, tider os v så följ denna länk för mer information.

På Timeattacknu.se facebook så hintar de även om att något större kommer under hösten, så passa på att gilla Timeattacknu.se på facebook, så missar ni inga nyheter.

Som en frekvent Sim-Racing förare själv, så är jag klart intresserad av att ställa upp också.

Text: Henrik Andersson
Bild: Timeattacknu.se

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna