-2 C
Sundsvall
fredag, april 5, 2024

Dags för deltävling 2 i Swedish Drift Series

Karlstad – staden där solen alltid skiner heter det, deltävling två har också fått det slående namnet Sun City Drift, här kollar vi in vad vi vet om nästa tävling i Swedish Drift Series.

Äntligen är det dags för deltävling 2 i Gatebil Swedish Drift Series (SDS), denna gång så står soliga Karlstad för utrymmet, det blir en tävling som vi kommer minnas under en längre tid.

Förarna i Semi-Pro och Pro kommer få mötas i sina klasser på en bana som kommer ge dig härliga minnen, eller huvudvärk och ett antal timmar i garaget. Stället är utanför Löfbergs Arena, alltså ytterligare en tillfälligt bana som byggs upp enbart för denna tävling. Men vet vi något om banan? Vi tog och frågade Gatebil som ju promotar serien.

Finns det någon plan i nuläget om hur banan kan tänkas bli?
”Banan i Karlstad kommer vara snarlik förra årets final i Linköping. Med ett ganska snabbt flow för en liten bana med lite tekniska överlägg för att komma rätt i de långa zonerna.” Meddelade Matilda som är med i promotorstaben.

Alltså, en bana som kommer bjuda in till tuffa battles där vi får se förarna kämpa hårt om placeringarna i elimineringarna. Känner vi bedömarna rätt så har dessa herrar byggt en bana som förarna kommer gilla skarpt. Banan kommer även ge publiken i Karlstad en kväll att minnas.

Vad som är riktigt viktigt, förarna behöver snabbt hitta sina linjer för att kunna sätta bra varv och plocka höga kvalpoäng, som i sin tur hjälper dem under själva tävlingen.

Tar vi en snabb tillbakablick så visade David Skogsby att han fortfarande har farten, men den yngre generation med den regerande mästaren Mathias Johansson längst fram, visade att oavsett vem du är som står på starten – var redo för fight! Mikael Johansson var i vanlig ordning med och kämpade högt uppe.

Topp 3 i Pro klassen:
1. Mathias Johansson
2. David Skogsby
3. Mikael Johansson

Topp 3 i Semi-Pro:
1. Felix Molander
2. Andreas Johansson
3. Elias Läggeberger

Denna topp i Pro klassen har visat flera gånger, de gillar att köra på dessa tekniska och i många fall svårare banorna. Kommer toppen att kunna göra om de fina resultaten från Elmia som var deltävling 1?

Svaret kommer vi att få på lördag, är du inte på plats så se till att följa med via livestreamen så du inte missar all action som garanterat kommer vara närvarande. Men det är klart bäst att uppleva driftingen live, så ta dig gärna till Löfbergs Arena och se all action på plats.

Text: Henrik Andersson
Bild: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna