9 C
Sundsvall
söndag, juni 30, 2024

Mikael Jarosinski: “Kvaliteten på startfältet är bland de bästa vi någonsin haft”

Time Attack är för alla… inte bara de med supersnabba nya moderna bilar. Är lite roligt hur seriens framgångar och växande status fått vissa tro att timeattack inte är för hemmameckare och “vanliga” entusiaster också.

Timeattacknu.se hade sin seriepremiär den 6-8 maj på Kinnekulle Ring. Det var en tight och jämn tävling som flöt på bra, och alla gjorde sitt yttersta för att det skulle bli bra. Vädret var också kanon under hela eventet och tiderna som sattes var rejält snabba.

Så Mikael, hur gick helgen?
– Helgen var toppen, det är alltid nervöst med premiär och vi har en hög nivå och förväntningar att leverera. Men det gick över förväntan, många team som inte hunnit färdigt ännu som missade Kinnekulle- men stenhård fight i de flesta klasser och jämna tider. Känns fantastiskt att de nya greppen med regler (vikt/effekt) har fått våra redan jämna klasser bli ännu jämnare.

– Nu ska vi lägga ett jättejobb för att 1 juli på Mantorp blir en riktig publikfest med bilutställning, stort startfält och på allvar fira att pandemin är över. Avslutar Mikael med.

Men vem är då Mikael? Vi ställde lite frågor för att ta reda på det.

Berätta lite om dig själv och timeattacknu
– Snart 40-årig kille född och uppvuxen i Södertälje. Varit bilintresserad sedan ungdomen, började med Volvo men blev snabbt efter totalt nere i Japs-träsket och har sedan mitten av 2000-talet jobbat med import av bilar från Japan med Superior Imports AB.
TA började man vara involverad med redan 2008, själva serien var jag med och drog igång 2012 men blev inte en professionell syssla förrens 2016 ca. Intresserad av personlig utveckling, psykologi och spelar en del “SoulsBorne”-spel på fritiden.

Har planeringen gått bra?
– Helt ärligt, säga det varit mer än “OK” under dessa två år med pandemi vore en lögn. Nu när det lättat har det blivit andra utmaningar, vi har hunnit med mycket under lågsäsongen- men känner att det finns otroligt mycket mer som kommer inför “King of Mantorp” som är 1 juli.

Hur är känslan inför säsongen?
– Kvaliteten på startfältet är bland de bästa vi någonsin haft, vi har en ny klass vi ska försöka få växa och lyft våra förares profil i sociala medier enormt. Riktigt kul också med ny bana (Falkenberg) för första gången på många år. Vi har nyheter i överflöd att släppa hela maj/juni, där vi kommer lägga mycket fokus på att få folk förstå sporten. Time Attack är för alla… inte bara de med supersnabba nya moderna bilar. Är lite roligt hur seriens framgångar och växande status fått vissa tro det inte är för hemmameckare och “vanliga” entusiaster ibland.

Din målsättning med TaNu?
– Att vara Sveriges bästa professionella arrangör av bankörnings-evenemang. Orimligt mål med tanke på de resurser Elitracing har, men jobbar man året om med något är det enda rätta inställningen att ha… samtidigt som vi är otroligt ödmjuka och ALLTID prioriterar eventkoncept som är roliga & enkla vara med på för våra förare samt partners.

Timeattacknu.se ska ju vara mer involverad i EM detta år, men hur kom det sig att ni blev Co-Promotor?
– Vi fick förfrågan 2019 att komma som gäster och producerade då en ganska påkostad dokumentär, om det första “Team Sweden” som någonsin tävlat i Europa med just Timeattack. Efter det bjöds vi in till att bli officiell co-promotor av eventet och sköta allt i norra Europa åt dom. Det är kul att på bara två utgåvor av eventet, så har vi tveklöst varit med och satt ett trovärdigt Time Attack EM på kartan.

Vi önskar såklart Mikael och Timeattacknu.se stort lycka till med fortsatta framgångar för seriens utveckling! Vi kommer följa serien nära och rapportera om seriens händelser.

Text: Henrik Andersson
Bild: Oscar Malmlund

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna