18 C
Sundsvall
fredag, september 1, 2023

Klara Andersson klar för VM i Supercarklassen

SM-vinnaren i 2150-klassen, Klara Andersson är klar för VM i Supercar. Den högsta klassen som från 2022 körs med el-bilar.

– Jag är stolt över att bli den första kvinnan att köra en full säsong i VM. Det är det mest inspirerande som hänt mig. Jag har mycket kvar att lära mig, men mitt långsiktiga målär att bli den första kvinnliga världsmästaren i Rallycross, säger Klara Andersson.

Andersson kommer i det nya svenska teamet, CE Dealer Team som drivs av PWR RX, bli teamkollega med Niclas Grönholm. Grönholm har flera års erfarenhet som förare i den högsta klassen av Rallycross.

Första tävlingen blir i Tyskland 30-31 juli, men redan första helgen i juli kommer de nya VM-bilarna att visas upp under den klassiska rallycrosshelgen i Höljes där en EM-tävling avgörs i år.

– Jag verkligen älskar rallycross. Det är intensivt och händer alltid saker. Nu ser jag fram mot att få köra när vi ska göra lite tester. Vi har mycket hårt jobb kvar för att komma redo på bästa sätt till premiären, avslutar Klara Andersson.

Text: Henrik Andersson/Pressrelease
Bild: Pressrelease

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna