15 C
Sundsvall
måndag, juni 17, 2024

Dags för finalhelg för Timeattacknu

Kommande helg är det finalhelg i årets Timeattacknu-serie när deltävling 4 och 5 körs på Gelleråsen.

Efter de inledande deltävlingarna på Ring Knutstorp, Kinnekulle Ring och Mantorp Park har serien, likt många andra, haft ett litet sommaruppehåll. Men nu drar man igång igen med full kraft och drar till Gelleråsen i Karlskoga.

Arrangemanget består av en testdag samt både deltävling 4 och deltävling 5. Många poäng att köra om således och det gäller för förarna att vara med om man vill behålla eller förbättra sin placering i sammandraget.

I Club är det Peter Fridström som leder i sin Mazda MX-5 Cup, före Daniel Rosenblom i en Toyota GR Yaris.

Klassen Club Challenge domineras av Fredrik Gehammar i sin Honda Civic. Fredrik har vunnit samtliga tre deltävlingar hittills och leder före Phlip Olofsson, Porsche 911 Carrera T och Johan Hwasser, Lotus Exige S. Det kommer att krävas ett underverk för att peta ned Fredrik från toppen i klassen, men var så säkra på att försök kommer att göras.

I Pro Street är det Håkan Backlund som just nu innehar ledartröjan. Han har i sin Porsche 991 GT3 RS tagit hem två förstaplatser och en tredjeplats. Ville Gustafsson, Nissan GT-R ligger tvåa och Hans Holmlund, Porsche GT3, trea. Holmlund som provkörde sin nya Toyota GR Supra under tävlingen på Ring Knutstorp, en bil som klassar in i Pro Mod, och som därför inte gav honom några poäng i Pro Street-sammandraget. Riktigt bra gjort av honom att lyckas hålla en andraplats trots detta.

Susanne Weléen leder klassen Pro i sin Saab 9-3 SS Nordic Extreme. Susanne, som har farten i blodet, har genom en tredje- och två andraplatser varit jämnast i klassen och leder därmed klassen före Robin Antonsson, Porsche 991 GT3 RS, som vunnit två tävlingar men bröt den tredje. Trea ligger Henrik Ryberg i sin BMW Z4 GTR.

I Pro Mod är det Johnny Nilsson som leder i sin fantastiska Corvette C7R GT3. Med två segrar leder han före Robin Antonsson, Porsche 991 GT3 RS, och Susanne Weléen, Saab 9-3 SS Nordic Extreme. Både Nilsson och Antonsson blev utan poäng på Mantorp Park, vilket håller klassen öppen.

Värstingklassen Unlimited håller fjolårsmästaren Ben ODonnel grepp om just nu i sin Porsche 991 GT3 EP. Johnny Nilsson ligger tvåa med sin Corvette C7R GT3. Nilsson har vunnit två deltävlingar men missade poäng på Mantorp Park, vilket petat ner honom till andraplatsen. På tredje hittar vi Magnus Persson, BMW E46 M3 Siluett.

Det är många poäng kvar att köra om i och med att Gelleråsen är en dubbeltävling, så mycket kan hända och ingen klass är avgjord. Vill du följa tävlingarna och inte har möjlighet att åka till Karlskoga så kommer SLC-TV att sända på YouTube i vanlig ordning.

Vi ser fram emot en helg med spännande racing!

Text: Christer Hägglund
Foto: Oscar Malmlund

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna